23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

De slapp gräva ner maskinen i golvet

| Medlemsnyhet | Företag Viverk AB

Innan en pump blir en pump behöver delarna tillverkas, bearbetas och tvättas, men när utrymmet är begränsat kan det krävas unika lösningar för att få allt på rätt plats.

Xylem Water Solutions Manufacturing AB i Emmaboda hette tidigare Flygt, men är nu en del i Xylem-koncernen. Det vill säga ett globalt vattenteknikföretag med 17 000 anställda i 150 länder som utvecklar innovativa teknologiska lösningar för världens vattenutmaningar. 

Det är även Xylem som tillverkar de pumpar som används i Viverks tvättmaskiner. På Xylem i Emmaboda, som är den största tillverkande enheten inom koncernen, jobbar idag cirka 1 200 personer med allt från gjutning, statortillverkning, bearbetning, montering och provning av framförallt dränkbara pumpar.

– Ofta rör det sig om stora och tunga delar som behöver tvättas rena från skärvätskor och spånor efter bearbetningen före målning och montering, berättar Joakim Dahl som är produktionsledare på Xylem Water Solutions Manufacturing AB i Emmaboda.

Ni har redan en tvätt från Viverk sedan tidigare?
– Ja, vi har många Viverk-tvättar här på företaget. Den äldsta har vi haft i 30 år, men när en ny bearbetningsmaskin skulle installeras behövde vi flytta en av de äldre tvättmaskinerna som är nedsänkt i golvet.

För att slippa behöva gräva ett nytt hål i golvet på annan plats ville vi även undersöka om det inte gick att lösa på något annat smidigare sätt, berättar Joakim Dahl.

Lasthöjd och takhöjd ett hinder
Problemet för Xylem var framför allt lasthöjden på tvättmaskinen då tvättankarna höjer upp den nedre lasthöjden. Samtidigt var takhöjden begränsad och en del gods ganska höga. Det var anledningen till att den gamla tvätten som nu skulle flyttas hade sänkts ner i golvet.

Se mer om lösningen - så gick det till


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Viverk AB

Olvägen 25
342 50 Vislanda
Sverige
Viverk AB

Bilder och video

Joakim Dahl på Xylem framför tankarna som är placerade på andra sidan truckgången och sammanbundna med tvätten via en kulvert.

Tipsa en kollega

0.063