23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Rätt dosering!

| Medlemsnyhet | Företag Scanmaster ApS

24/7 produktion av diskmedel och tvättmedel

Hur kan tvättmedlet mätas så exakt att tvätten blir helt ren utan att miljön lider? Behöver tvättmedelsfacket fyllas helt för att uppnå fullständig renhet? Men då är det kanske inte möjligt att stänga lådan ordentligt? Det här är bara några av de frågor som ofta diskuteras på Internet. Dessa överväganden kan elimineras eftersom detergent finns i fördoserade förpackningar, så kallade flikar och tvättlock. Deras användning säkerställer att endast rätt mängd tvättmedel som rekommenderas av tillverkaren används per dag. tvättcykel. Således undviks miljöskadliga överdoser.

ViscoTecs hygienpumpar används för att fylla viskösa rengöringsmedel i dessa flikar / kapslar. Till exempel i samarbete med maskinbyggaren Harro Höfliger har en stark industriell produktions- och förpackningsutrustning utvecklats som möjliggör 24/7 produktion och fungerar helt automatiskt.
Det finns ett antal punkter att tänka på när man tillverkar flikar / kapslar: För att erhålla användbara flikar / kapslar doseras tvättmedlet på en vattenlöslig film som sedan upplöses i tvättmaskinen eller diskmaskinen. "Företag kommer till oss med en design där formen, antalet kammare och fyllningsmaterial redan har specificerats", förklarar Jürgen Luka, avdelningen för teknik och innovationstjänster (EIS) på Harro Höfliger. ”Till exempel vill de ha en påse med tre kammare som innehåller 15 gram pulver, fem gram gel och fem gram vätska. Både gelén och vätskan kan appliceras med ViscoTec-pumparna. "

Tvättmedelkapslar

Materialet som ska doseras i tvättmedelskapslarna har en gelliknande, viskös struktur och utgör inga verkliga utmaningar för ViscoTecs doseringspumpar.
Det finns emellertid två distinkta fördelar med att använda progressiva doseringspumpar för dosering: Å ena sidan är de lätta att rengöra automatiskt, och å andra sidan har de en särskilt kort cykeltid, vilket uppnås genom att endast använda högkvalitativa material. ViscoTec hygieniska pumpar och dispensrar kan rengöras noggrant under doseringsprocessen utan att behöva ta bort dem (CIP). Automatisk sköljning är särskilt fördelaktig när du till exempel ändrar dosmaterialets färg. Detta sparar tid och drifttid reduceras kraftigt.

Detergenttabletter

Speciellt slipande suspensioner doseras i tvättflikar. En utmaning här är att motverka sedimentationen av alla fasta ämnen under doseringsprocessen. ViscoTec möter denna utmaning genom att cirkulera doseringsmaterialet i hela systemet. Den förblir i konstant rörelse. Påfyllningen är således i flöde. Detta koncept görs möjligt genom att integrera en bypass i doseringspumpen. I denna förbikoppling kan materialet hållas i konstant rörelse under doseringsprocessen, även när systemet är stillastående. Detta förhindrar också sedimentering i pumptillförseln. Doseringspumparna uppfyller kraven i GMP och FDA-riktlinjerna. Det kompletta fyllningssystemet består av en lagringsbehållare med omrörare, en RD hygienisk matpump och flera hygieniska dispensrar. En ytterligare utmaning är slipeffekten av materialen som ska doseras: Slipdoseringsmaterialen orsakar vanligtvis över genomsnittligt slitage i påfyllningssystem. Tack vare rostfritt stål i rotorn och statorn i ViscoTec doseringspumpar uppnås lång livslängd i motsats till stål / stålkombinationer i kolvpumpar. Genom att använda den oändliga stämplingsprincipen som används i ViscoTec-produkter doseras eller fylls materialen rent volymetriska och praktiskt taget slitfria. En viktig fördel med denna teknik ligger i den resulterande transportkammaren, vars volym förblir absolut konstant under rörelse.

ViscoTec

Inom området Fast Moving Consumer Products (FMCG) har ViscoTec gjort ett namn över hela världen under de senaste 22 åren. Många doser och fyllning av användning av vätskor och pasta i kosmetika, livsmedel, rengöringsprodukter etc. har genomförts med framgång. Med ViscoTec-produkter är kortare cykeltider och olika volymnivåer möjliga med konstant hög precision och repeterbarhet. Dessutom garanterar den automatiskt programmerbara suck-backen i slutet av doseringscykeln absolut droppfri dosering. Detta förhindrar kontaminering av tätningsytan för en slutprodukt av hög kvalitet.

Scanmaster som systemleverantör

Som systemleverantör levererar Scanmaster inte bara doseringspumpar och komponenter utan också konstruktion och design av hela stationen. I nära samarbete med ViscoTec är Scanmaster en kompetent partner för maskinbyggare och erbjuder kundspecifika lösningar - även för svåra applikationer.

Intresserad av att veta mer? Kontakta Scanmaster på info@scanmaster.dk - vi delar gärna vår +25 års erfarenhet med dig.

SCANMASTER

Scanmaster är Skandinaviens mest utvecklings- och serviceinriktade leverantör av unika doseringslösningar för varje industriellt behov på ett snabbt och kvalitativt sätt.

Du har behovet, vi har lösningen!

www.scanmaster.dk


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Scanmaster ApS

Svogerslev Hovedgade 48,
4000 Roskilde
Danmark
Scanmaster ApS

Bilder och video

doseringspumpar viscotec doseringspumpar viscotec doseringspumpar viscotec doseringspumpar viscotec

Tipsa en kollega

0.063