23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

NYHET! Avsluta med klumpiga lim ...

| Medlemsnyhet | Företag Scanmaster ApS

Dispenseringssystem för alla svårblandade material med två komponenter

Slitna komponenter, inbyggd teknik, cykeltidskrav och omgivningsparametrar på en produktionslinje - det är fyra punkter som nästan alltid påverkar kvaliteten på limfogar i en industriell miljö. Hittills har tillverkare av fordon, elektronik och medicinteknik använt individuella blandnings- och dispenseringssystem. Dessa doseringssystem är alltid utvecklade för att bäst passa den specifika lim- och maskindesignen med bästa resultat och maximal prestanda i åtanke. Problemet: Det finns nästan 40 000 lim med olika behandlingsparametrar. preeflow - ett varumärke av ViscoTec - lanserar nu eco-DUOMIX, en dispenseringslösning som kan blanda och dispensera silikoner (Si), epoxihartser (EP), polyuretan (PU), polyesterharts (UP) och akrylat.

Se presentationsvideo här

För närvarande finns det bara några få blandnings- och dispenseringssystem som kan användas för att blanda och applicera alla typer av befintliga lim. Den största utmaningen är komponenter som är svåra att blanda, svåra att blanda, eftersom dessa vanligtvis måste genomgå en längre blandningsprocess för att optimera limning. För att fylla detta industrihål förflyttar starthållaren nu eco-DUOMIX i fullskalig produktion. Svårblandade tvåkomponentmaterial för vilka rent statisk blandning tidigare var otillräcklig kan nu framgångsrikt blandas. Istället för en blandningsspole är eco-DUOMIX utrustad med en blandningsvolym optimerad för fri volym, som kan användas för dynamisk blandning för första gången. Material med samma och / eller olika viskositeter har testats och utvärderats. Blandningsförhållanden från 1: 1 till 10: 1 är tekniskt möjliga. Eco-DUOMIX är designad för hastigheter upp till 2000 varv / minut. Jämfört med den klassiska blandspolen från andra doseringssystem är materialförbrukningen i den motoriserade blandningskapselen betydligt lägre, vilket har en positiv effekt på den totala kostnaden, särskilt när du använder dyra material.

Blandningskapsel minskar installationsutrymmet och levererar optimerade materialblandningar

När det gäller doseringshastigheterna är förflödet baserat på ViscoTecs redan etablerade system och tillåter en minsta doseringsmängd på 0,008 ml med eco-DUOMIX, som kan användas med en noggrannhet på +/- 1%. Den optimerade blandningskapseln som används för fri volym istället för en blandningsspole finns tillgänglig som förbrukningsbar och installeras direkt vid utmatningen till dispensern. Inuti kapseln säkerställer den motoriserade blandaren optimerad blandning, även av komponenter som är svåra att bearbeta och till och med med en liten volym.

Exakt användning av även de minsta pottingpärlorna uppnås genom en utbytbar dispensernål som är mekaniskt ansluten till blandningskapseln. Detta eliminerar behovet av tidskrävande kalibreringsprocesser och ger alltid reproducerbara resultat. Den tekniska implementeringen resulterar också i en lägre dropppotential och därmed avsevärt lägre problem med trådar / strängar som dras på komponenten. Detta har en positiv effekt på de önskade cykeltiderna. Denna aspekt betonas och demonstreras av den mätbara lineariteten mellan rotorhastighet och utgångsmängd. Med eco-DUOMIX, även om densiteten och viskositeten för komponenterna som ska blandas varierar på grund av kvalitetsskillnader, kan samma doseringsresultat alltid erhållas.

Ämnen som limtyp eller viskositet blir således underordnade maskinens konstruktionsfas, eftersom de nu kan hanteras flexibelt och kan specificeras vid ett senare tillfälle - i grund och botten före idrifttagning. För att garantera denna flexibilitet använder förflödet stator- och rotormaterial utöver blandningskapseln, som är nästan 100% kompatibel med alla limtyper som finns på marknaden. Plug & Play-strategin och väl genomtänkta gränssnitt främjar snabb systemintegration och enkel driftsättning. Eco-DUOMIX är den ideala dispenseringslösningen när det gäller att utforma ett system som kräver dispensering av mycket små mängder lim, ökade cykelhastigheter och absolut noggrannhet. På detta sätt kan tillverkarna hålla alla alternativ öppna för att 2-komponentmaterial ska implementeras fram till sista minuten. Dessutom är detta system en idealisk passform för medicintekniken såväl som fordons- och elektronikindustrin.

Dispensationstest (se bilder)

Jämförelse av blandningsresultat för statisk och dynamisk blandning med samma volymflöde och identiska laboratorieförhållanden: Proverna kördes med samma styrenhet (kalibrering och program var identiska) och samma baspump (drivning, pumphus, rotor och stator, etc.). Endast sättet att blanda materialet ändrades. Ett "svårblandat" tvåkomponent-epoxylim användes för doseringstesterna. Blandningsförhållandet är 10: 1 (A: B) efter vikt. Proverna framställdes vid olika doseringshastigheter (0,5 ml / min - 6 ml / min). Som framgår av figur 1 behandlas testmaterialet med den statiska blandningen inte korrekt - materialet blandas endast delvis och härdar inte helt.

För testning av den dynamiska blandningen användes hastigheter på ~ 200 l / min, upp till ~ 2000 l / min. Som framgår av fig. 2, är detta material redan homogent blandat med minimihastigheten, vilket optiskt inte skiljer sig från proverna med högre doseringshastigheter och blandningshastigheter.

Resultat: Tvåkomponentens epoxylim, som inte kunde behandlas genom statisk blandning, blandas pålitligt genom dynamisk blandning även vid lägsta blandningshastighet och kan behandlas optimalt.

 

Om du vill veta mer om eco-DUOMIX eller har frågor om din dispenseringsuppgift, vänligen kontakta oss på info@scanmaster.dk

SCANMASTER

Scanmaster är Skandinaviens mest utvecklings- och serviceinriktade leverantör av unika doseringslösningar för varje industriellt behov på ett snabbt och kvalitativt sätt.

Du har behovet, vi har lösningen!
 
www.scanmaster.dk
 
 
 
 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Scanmaster ApS

Svogerslev Hovedgade 48,
4000 Roskilde
Danmark
Scanmaster ApS

Bilder och video

dispensing system preeflow eco-duomixdispensing system preeflow eco-duomix

Tipsa en kollega

0.076