23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nytt samarbete med finska CAJO Technologies

| Medlemsnyhet | Företag TR Electronic Nordic AB

SPÅRBARHETSMÄRKNING INOM METALLINDUSTRIN

Spårbarhet är en kritisk faktor inom metallindustrin. I problemfall måste man kunna ta fram väldigt precisa tillverknings- och lokaliseringsparametrar för produkterna.

Metalltillverkare och -förädlare är alla skyldiga att identifiera och märka alla produkter som tillverkas enligt gällande standarder. De olika standarderna ställer allt strängare krav på produktidentifiering, äkthetsverifikation och spårning. Syftet med spårbarhetsmärkning är att säkerställa att produkterna grå att spåra hela produktionskedjan igenom för att på så sätt ge slutanvändaren en säkerhet. Spårbarhets- och produktmärkningarna gör det möjligt att kontrollera materialets hela produktionskedja och spåra den ända upp till metallproduktionens första etapper.

Temperaturen inom metallproduktionen, t.ex. på smältverk, är traditionellt sett väldigt hög. Detta innebär utmaningar och högra krav på märkningsmetoder eftersom exempelvis traditionella klistermärke- eller tuschmärkningar inte klarar av denna miljö, utan slits, smälts eller ramlar bort i ett tidigt skede, vilket äventyrar spårbarheten inom produktionskedjan. Även de oljor och kemikalier som används inom produktionen gör att märkningar försvinner redan inom produktionen. Den krävande miljön gör vår lasermärkningsmetod i praktiken nästan det enda pålitliga alternativet för märkning av metallstycken och metallprodukter. Cajos patenterade laserteknologi gör det möjligt att göra alla produkt- och spårbarhetsmärkningar på krävande ytor och i krävande förhållanden i metallindustrin.

Lasermärkningslösningen kan integreras i produktionslinjen och den kan även användas för märkning on-the-fly dvs. utan att stoppa produkten som märks. De underhållsfria laserenheterna medför färre driftstopp vilket leder till bättre lönsamhet på produktionsanläggningen. Lasermärkningsenheten är en snabb märkningslösning och den kan användas för alla märkningar, från 2D-koder (datamatris, QR-kod) till siffer- och bokstavsserier.

Vi har eget lab med märkning, verifiering och läsning av olika koder

kontakta oss för mer info 

Medlemsnyhet

Företag
TR Electronic Nordic AB

Djupdalsvägen 10
192 51 Sollentuna
Sverige
TR Electronic Nordic AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.063