23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Tip #2: Framgångsrik dispensering av 2-komponentmaterial

| Medlemsnyhet | Företag Scanmaster ApS

preeflow eco-DUO dispensers har varit synonymt med att dosera små mängder vätskor och pasta de senaste tio åren

För att uppfylla kraven på dispensermarknaden utvecklades den första eco-DUO-dispensern för läggning av 2-komponentmaterial år 2010. Den baserades på förflödet eco-PEN-dispensrar. Dessa dispensrar garanterade en automatisk dosering av exakta och små mängder vätska, vilket möjliggjorde dosering av många tillgängliga material på marknaden. Detta har resulterat i den optimala lösningen för dosering av vätskor och pasta, ofta bestående av två mycket olika komponenter, som behöver behandlas på olika sätt.

Två stora utmaningar här är att skapa minst möjliga installationsutrymme som kan integreras i helautomatiserade produktionslinjer samt lägga ut mycket små mängder med hög precision. För att säkerställa upprepad noggrannhet, även med doseringsvolymer på endast 0,001 ml, måste volymen i kanalerna upp till doseringsnålen hållas så låg som möjligt.
Kanalerna från materialingång till blandningskanal är optimalt utformade med avseende på flow i förflödesdispensorerna.
Eftersom olika viskositeter hos de två materialen som ska blandas leder till ett annat tryck i dispensern, förändras även de enskilda kamrarnas fyllningsnivå. Med mindre volym i kanalerna och mindre fri volym (fri volym = hur mycket dispensern rymmer material utan att något kommer ut) i dispensern, finns det mindre möjlighet att doseringsmaterialet expanderar igen.

Både flowesegenskaper och fri volym påverkar noggrannheten hos blandningen av de två komponenterna. Exakt blandning är en absolut förutsättning för särskilt små dosmängder. Om blandningen är defekt eller inte kan upprepas om och om igen, kan förändringar i reaktionshastigheten hos materialen uppstå, vilket i sin tur har en negativ inverkan på dispenseringsresultatet.

De uppenbara fördelarna med förflödesautomaterna:

  • Låg fri volym
  • Optimerat flöde
  • Minsta kanalvolym

Dessutom beaktas rymdkravet för att integrera en tredje motor i den första konstruktionen av 2-komponentutmataren. Denna integration sker i den nya eco-DUOMIX, som kommer att lanseras på marknaden i slutet av februari. Detta är ett rent dynamiskt 2-komponentsystem för dosering av mycket små mängder viskösa material. Således erbjuder Preeflow en lösning för alla 2-komponentmaterial som är svåra att blanda.

Mer information följer i slutet av februari!

Har du frågor? Kontakta oss på info@scanmaster.dk

SCANMASTER
Scanmaster är Skandinaviens mest utvecklings- och serviceinriktade leverantör av unika doseringslösningar för varje industriellt behov på ett snabbt och kvalitativt sätt.

Du har behovet, vi har lösningen!

www.scanmaster.dk


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Scanmaster ApS

Svogerslev Hovedgade 48,
4000 Roskilde
Danmark
Scanmaster ApS

Bilder och video

dispensering preeflow viscotec dispenser eco-duo eco-pendispensering preeflow viscotec dispenser eco-duo eco-pendispensering preeflow viscotec dispenser eco-duo eco-pendispensering preeflow viscotec dispenser eco-duo eco-pen

Tipsa en kollega

0.109