23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Kvalitetssäkring metalliska material - strukturundersökning

| Medlemsnyhet | Företag Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Kvalitetssäkringen av ett metalliskt material innebär en kontroll om materialet motsvarar angivna krav för standarden och/eller specifika kundkrav samt en verifiering av certifikatet. Detta sker genom förstörande provningar

I vårt provningslaboratorium analyseras, undersöks och provas mekaniska, kemiska och strukturella egenskaper samt dess korrosionsbeständighet. Provning utförs i både svetsade material och i grundmaterial, mot gällande nationella och internationella standarder och sker i kontrollerad miljö.

Strukturundersökning av ett material eller en produkt är ett av flera verktyg i samband med leveranskontroll samt för att säkerställa en god kvalitet.

I en strukturundersökning av ett material ingår mikro- och makroundersökning av svets- och lödförband, materialkaraktärisering, fasandels-, kornstorleks- och hårdhetsmätning (Brinell, Vickers och Rockwell), mikrostrukturundersökning, studier på nya och avancerade material och vid skadeutredningar och fraktografi: bedömning av brottytor.

Med hjälp av strukturundersökningen kan vi fastställa materialets leveranstillstånd, till exempel om materialet är normaliserat eller anlöpt.

 Här kan du läsa mera om vår kvalitetssäkring av metalliska material.

På bilden: en brottyta för en fraktografi-undersökning

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Tillgängligheten 1
417 10 Göteborg
Sverige
Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Tipsa en kollega

0.125