23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Dr Karl Busch hederssenator vid Münchens universitet

Dr Karl Busch har för hans mångåriga engagemang och för hans arbete för universitetets framtida utveckling utnämnts till hederssenator vid Münchens tekniska universitet

Vid ett högtidligt evenemang överlämnade rektorn vid TUM, professor Thomas F. Hofmann, ett diplom till visionären bakom vakuumteknologin och lovordade dr Karl Busch för hans arbete för universitetet.

Dr Karl Busch studerade och tog sin doktorsexamen i maskinteknik vid Münchens tekniska högskola, som TUM kallades vid den här tiden. Även efter det har han haft ett fortsatt nära samarbete med TUM och är nu särskilt engagerad i den framtida betydelsen av robotik inom industrin. Medan det teoretiska utvecklingsarbetet sker vid universitetet, testas och omsätts det i praktiken på Busch och tillsammans med företag över hela världen. I erkännandet av hans livsverk och hans enastående engagemang för TUM har nu dess ledningsgrupp utsett entreprenören och innovatören till hederssenator.

Dr Karl Busch tog emot sin utmärkelse i närvaron av frun Ayhan, dottern Ayla och de två sönerna Sami och Kaya vid en prismiddag på Bayerischer Hof i München. Där lovordade rektorn, professor Thomas F. Hofmann, den prisbelöntes entreprenörskarriär. – På ett distinkt och unikt sätt förkroppsligar dr Karl Busch den entreprenörsanda som även TUM står för, fortsatte rektorn. Universitetets utveckling ligger honom varmt om hjärtat. Under det här jubileumsåret stöttade han TUM:s universitetsstiftelse på ett generöst och exemplariskt sätt och befäste på så sätt sitt engagemang för universitetet.

Vad som började vid 15 års ålder med en pump för trädgårdsbevattning har nu vuxit till ett globalt familjeföretag med 63 dotterbolag i 43 länder. Dr Karl Busch grundade företaget Busch Vacuum Solutions tillsammans med sin fru Ayhan 1963. Med 3 500 anställda världen över tillverkar Busch vakuumpumpar och system som används i många sektorer inom industrin. Än idag är företagsgruppens ledning helt i händerna på familjen Busch – bestående av grundarna dr Karl och hans fru Ayhan Busch, samt nästa generation Ayla, Sami och Kaya Busch.

Busch Vakuumteknik AB
Växthusvägen 2
435 33 Mölnlycke
Härryda kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561981308

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.062