23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Frästeknik som ger betydligt kortare tillverkningstider

| Medlemsnyhet | Företag Solectro AB

DATRON - HSC-frästeknik som ger betydligt kortare tillverkningstider med högre kvalitet

HSC - High Speed Cutting är en frästeknik som ger betydligt kortare tillverkningstider. HSC-frästeknik kännetecknas av den höga snitthastigheten som uppnås via extremt höga verktygsvarvtal i kombination med flerfaldigt högre matningshastighet (5 – 10 gånger högre än vid konventionell fräsning), vilket resulterar i en spåntjocklek som är väsentligt lägre än vid normal spånbrytning.

DATRON AG är en av de ledande speciallisterna inom CNC-fräsmaskiner i kombination med HSC-frästeknik. I Sverige och Danmark är det SOLECTRO AB som agent för DATRON AG.  DATRON har även utvecklat ett stort utbud av CNC-verktyg som är särskilt lämpade för HSC-frästeknik.  

Med en DATRON-fräsmaskin och HSC-frästeknik uppnås betydligt kortare tillverkningstider med högre kvalitet på fräsbearbetningen. Den höga matningshastigheten bidrar till en överlägsen ytkvalitet, vilket medför att efterbearbetning inte är nödvändigt. Ju snabbare snitthastigheten är desto lägre snittkraft behövs och därför lämpar sig HSC-frästekniken särskilt för spånbrytning av tunnväggiga detaljer.

Vid HSC-frästeknik används spindelkraften optimalt och den spånvärme som uppstår transporteras till största del bort tillsammans med spånorna, vilket gör att det inte uppstår någon deformering av detaljen och er en betydlig förbättring av måttnoggrannheten.

HSC-frästeknik kan tillämpas på alla områden där det ställs höga krav på spånavverkning och ytkvalitet. Några sådana områden är till exempel verktygs- och formtillverkning, bearbetning av formplattor, medicinteknik, ur- och smyckestillverkning och mycket mycket mer. 

Besök oss gärna eller be oss att fräsa ut ett prov. 

ladda gärna ner Datrons verkygskatalog här


SOLECRO AB
www.solectro.se

 

Medlemsnyhet

Företag
Solectro AB

Tenngatan 6-8
234 35 Lomma
Sverige
Solectro AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.094