23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

KUKA:s mobila plattform KMP200

| Medlemsnyhet | Företag KUKA Nordic AB

Effektiva och flexibla produktionsflöden med KUKA:s mobila plattform KMP 200 KUKA fortsätter utvecklingen av mobila produkter i syfte att underlätta tillverkningsindustrins produktionsprocesser.

Nu lanseras den senaste i raden, den autonoma plattformen KUKA Mobile Plattform 200, för användning i mindre utrymmen i produktionen.
Kraven på kortare reaktionstid och ökad flexibilitet blir allt större i dagens – och framtidens – smarta fabriker. 
– KMP 200 är vårt svar på tillverkningsindustrins ökade krav. Den nya plattformen möjliggör en flexibilitet i produktionen som tidigare varit otänkbar, säger KUKA Nordics försäljningschef Joacim Lorentsson.
KMP 200 är en autonom plattform som enkelt integreras i produktionen och där ombesörjer logistiken mellan de olika processtegen.

– För att möta de ökade kraven på större flexibilitet utvecklar KUKA intelligenta, autonoma fordon som förser produktionsceller med material och verktyg, säger Joacim Lorentsson och konstaterar att KMP 200 optimerar logistikhanteringen genom att ge kostnadseffektiv lösning för att hämta och lämna vid lager eller mellan tillverkningsprocesserna. KMP 200 kan tack vare drivsystemet KUKA omniMOVE förflytta sig i alla riktningar, vilket ger platsbesparande och precisa automatiserade logistiklösningar.
Det fria rörelsemönstret och möjligheten att fördela uppdrag via mjukvaran fleet manager ger förutsättningar för smarta produktionskoncept, det ställer stora krav på säkerhet.

Som en följd av det mycket flexibla styrsystemet uppnås flexibla säkerhetslösningar mellan KMP 200 och operatörer, maskiner och robotar. Med en nyttolast på upp till 200 kilo transporterar plattformen produkter och verktyg genom hela tillverkningsprocessen på ett säkert sätt.

– Vi har redan fått ett stort antal förfrågningar från våra kunder på vår nya mobila plattform så det är uppenbart att detta är en typ av lösning som många har väntat på, sammanfattar Joacim Lorentsson.

https://www.kuka.com/en-se/products/mobility/mobile-platforms


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
KUKA Nordic AB

A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Sverige
KUKA Nordic AB

Tipsa en kollega

0.063