23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

AMV ökar kapaciteten med ytterligare en fiberlaser

| Medlemsnyhet | Företag Din Maskin i Värnamo AB

Anderstorps Mekaniska Verkstad, AMV, är ett familjeägt företag i Anderstorp i tredje generationen med 16 anställda och som nu väljer att investera i en Prima Power Platino Fiber, levererad av Din Maskin.

Modernt företag med bred kompetens

Företaget startades redan 1937 och har sedan starten kännetecknats av innovativt tänkande och investeringsvilja. Idag är AMV ett modernt företag med de senaste maskinerna och med mycket kunnig personal. Kärnverksamheten är tillverkning av plåtdetaljer i små och stora volymer och företaget är även en av Sveriges ledande specialister inom automatiserad metallbandsbearbetning.

Marknadens mest effektiva system för laserskärning

För att kunna möta nya och befintliga kunders efterfrågan har AMV valt att investera i en Platino Fiber 1530 EVO 2.0, 6 kW, med Compact Server och LST robotsortering från Prima Power, levererad av Din Maskin.

- Maskinen som AMV har valt att investera i, en Prima Power Platino med en fiberlaser på 6kW, gör att maskinens hela arbetsområde upp till 25 mm bearbetas mycket snabbt och effektivt. Lägg där till LST robotsortering för att få detaljerna sorterade, antingen staplade på pall via dubbla staplingsbord, eller släppta ner i valfri lastbärare. LST roboten plockar de laserskurna detaljerna direkt inne på skärbordet, vilket är helt unikt på marknaden och säkerställer processen maximalt. Tillsammans med Compact Server, som tar hand om råmaterial och skelett, så får vi marknadens mest effektiva system för laserskärning, säger Johan Söderberg, säljare på Din Maskin.

Investerar i framtiden

Thomas Hiljemark, vd AMV, berättar mer om investeringen.

- Vi ser oss som en långsiktig leverantör som investerar i framtiden. Att få våra befintliga kunder att utvecklas och växa är viktigt för oss. Samtidigt vill vi erbjuda nya kunder en långsiktig och stabil partner. Vår flexibilitet och kapacitet gör oss konkurrenskraftiga och gör det möjligt för oss att lägga i en extra växel om våra kunder har behov av det, säger Thomas.

Trygg partner i Din Maskin

AMV har sedan tidigare bland annat en kombinerad stans och fiberlaser från Prima Power och att valet föll på Prima Power och Din Maskin igen, beror på att de har tidigare har mycket goda erfarenheter av företaget.

- Servicen som Din Maskin erbjuder är viktig och gör oss trygga i investeringen, avslutar Thomas Hiljemark.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Din Maskin i Värnamo AB

Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Sverige
Din Maskin i Värnamo AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.078