23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

NIBE i Markaryd investerar i kantpressar från SafanDarley

| Medlemsnyhet | Företag Din Maskin i Värnamo AB

NIBE startades i Markaryd i Småland för 70 år sedan och har sedan dess vuxit till ett internationellt företag med över 16 000 anställda runt om i världen.

Inom sina tre affärsområden Climate Solutions, Element and Stoves utvecklar och tillverkar företaget miljövänliga, energieffektiva lösningar för inomhuskomfort samt komponenter och lösningar för intelligent uppvärmning och styrning inom industri och infrastruktur.

Marknadsledande i Sverige på brasvärmeprodukter
Contura ingår i Nibe Stoves som är ett affärsområde i börsnoterade Nibe-koncernen och omsätter cirka 20 miljarder kronor. Contura är marknadsledande i Sverige på brasvärmeprodukter och en av de ledande tillverkarna i övriga Europa.

NIBE i Markaryd, som tillverkar Contura kaminer och Premodul skorstenar, har nu valt att investera i två kantpressar från SafanDarley; en E-brake Ultra E130-3100 och en E-brake Econic E40-1600, levererade av Din Maskin.

– När vi skulle investera i nya kantpressar så hade vi krav på att maskinerna skulle ge stabilitet i tillverkningen, att de gav ett jämt utfall, att vi hade möjlighet att använda samma verktyg som tidigare och att det var en ergonomiskt utformad maskin där operatören slipper tunga verktygsbyten och SafanDarleys kantpressar motsvarade detta samt, säger Patrik Ahlin, produktionsteknisk gruppchef på Nibe.

– Jag är nöjd med maskinerna då de går tyst och fint vid körning. Verktygsuppsättningen har fungerat väl till majoriteten av våra detaljer, säger Stefan Kovac, kantpressare, som var med och provkörde Safan Darley maskiner innan investeringen av kantpressarna.

Låga underhålls- och driftskostnader
Fredrik Carlsson, produktansvarig för SafanDarley på Din Maskin, berättar att en servoelektrisk kantpress har väldigt låga underhålls- och driftskostnader och en ljudlös drift. Eftersom maskinen inte har hydraulolja kräver den dessutom minimalt underhåll och avsaknaden av hydraulsystem medför även högre precision och jämnare bockningsresultat.
 
Miljöarbetet är viktigt
Vidare framhåller Patrik miljöaspekten eftersom Nibe bedriver ett mycket aktivt miljöarbete. Företaget  söker ständigt nya möjligheter att reducera sin energiförbrukning och det är därför viktigt att tillverkningen är modern, resurssnål och effektiv.
 
Herman Nordqvist, produktionstekniker på svets- och kantpressning, menar också att en annan viktig aspekt var att maskinerna var lätta att ställa om eftersom det ofta kommer nya modeller av kaminerna och därmed nya detaljer som ska produceras.
 
– Här på Nibe så jobbar vi nära tillsammans i framtagningsprocessen och därmed att kunna se till att vi bara kan bli bättre, avslutar Patrik Ahlin.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Din Maskin i Värnamo AB

Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Sverige
Din Maskin i Värnamo AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.094