23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Fokus på distributörer på Sunfab World Conference

| Medlemsnyhet | Företag Sunfab Hydraulics AB

Sunfab World Conference 10–11 september samlade i år ett 50-tal deltagare. Inbjudna var Sunfabs distributörer runt om i världen samt Sunfabs dotterbolag.

Den 10–11 september hölls Sunfabs återkommande internationella konferens i Hudiksvall för distributörer och de egna dotterbolagen. Konferensen arrangeras vart annat år och går under namnet Sunfab World Conference (SWC). Årets upplaga av SWC samlade ett 50-tal personer från 17 länder.

Stort fokus på Distributörsprogrammet
Det är Sunfabs starka tro att kontinuerlig framtida tillväxt kommer att ske via genom distributörer. Detta har även fastställts i Sunfabs strategi att ”Tillväxtmålen ska uppnås genom att utveckla och stärka Sunfabs distributionspartnernätverk”.

Sunfab lanserade därför "Sunfab Certified Distributor Program" under hösten 2018 för att stärka och formalisera relationen med de närmaste befintliga distributörerna.

Gästföreläsare med fokus på framtiden
Elektrifieringen av transport- och entreprenadmaskiner går fort och har en stor tyngd i branschen. Under konferensens första dag fick deltagarna höra gästföreläsningar från Robert Pettersson, Elektrifieringsingenjör på HIAB AB, som berättade om deras el-drivna system ePTO och utvecklingssamarbetet med Sunfab.
Paul Bogatir, VD på Hudiksvalls Hydraulikkluster (HHK) berättade kring de samarbeten som klustret driver tillsammans med företagen och universitet i olika utvecklingsprojekt.

Workshops utifrån Distributörsprogrammet
Senare på dagen genomfördes fyra olika workshops utifrån distributörsprogrammet. Det handlade om Sales Support, Branding, After Sales och Training, såväl teoretiskt som praktiska genomgångar på olika servicemoment och analys.

Middag med diplomutdelning
Den första konferensdagen avslutades med en middag där det förutom mat och underhållning delades ut 7st diplom till distributörer som genomfört distributörsprogrammet och nu kan kalla sig ”Sunfab Certified Distributor”.
Bland dessa fanns svenska AMAB Hydraul AB som blev den första att certifieras redan förra hösten. Nya certifieringar delades ut till SAWO A/S (Danmark), HAWE Finland OY, Specma Component AB (Sverige), Westhoff Mobile Hydraulik GmbH (Tyskland), Sunfab Srl (Italien) och VHS Hydraulic Components Ltd. (UK).

Olika applikationer
Den andra dagen av SWC inleddes med en presentation om Sunfabs produktionsprocess ”Customer driven process”, utifrån från kundernas behov och prognoser till kvalité, produktion och slutgilltigen en levererad färdig produkt.

Därefter leddes alla deltagare till Sunfabs innergård där ett antal applikationer som använder företagets produkter, demonstrerades ”live”. Där fanns bland annat en demobil med HIABs eldrivna ePTO samt Huddigs el-hybridsversion Tigon baserad på sin populära grävlastare.

Efter en avslutande lunch valde många av deltagarna att följa med på en guidade rundtur i fabriken.

Viktigt med det personliga mötet
– SWC ger oss en unik möjlighet att både informera och utbilda våra distributörer och egen organisation, berättar Per Olof Ohlsson, Marknadschef på Sunfab. Det är något som vi sätter otroligt stort värde på.
Dessutom är det personliga mötet viktigt. Som distributör har man ofta kontakt med många olika avdelningar på Sunfab. Nu finns en chans att träffa de olika kontaktpersoner man har och få ett ansikte på dem. Vi har fått en massa positiv feedback från deltagarna på årets konferens, avslutar en nöjd Per Olof Ohlsson.

Medlemsnyhet

Företag
Sunfab Hydraulics AB

Box 1094
824 12 Hudiksvall
Sverige
Sunfab Hydraulics AB

Tipsa en kollega

0.047