23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Stjernberg Automation levererar snabb skärmaskin

| Medlemsnyhet | Företag Stjernberg Automation AB

Stjernberg Automation har levererat en produktionslinje till ett internationellt företag inom stålindustrin. Produktionslinjen innefattar laserskärning av stål med höga krav på noggrannhet och snabbhet.

- Laserskärcellen vi integrerat i produktionslinjen är en mycket snabb lösning med ett fint skärresultat. Produkten får en slät skäryta utan skägg och är en av marknadens snabbaste skärmaskiner inom applikationen. För att kontrollera skärkvaliteten använder vi vårt egenutvecklade visionsystem som kontrollerar både skägg och utskuren geometri, berättar Daniel Pettersson, automationstekniker på Stjernberg Automation.

Produktionslinjen är en helt digital lösning.  

- Det är en mycket användarvänlig lösning. Eftersom maskinen är digital behöver inte nya produkter utvecklas separat, och maskinen är anpassad för en mängd produktmodeller, berättar Daniel Pettersson vidare.

Ordern är en av Stjernberg Automations största hittills.

- Då vi utvecklat en av marknadens snabbaste skärmaskiner har det tagit tid, säger Stjernberg Automations VD Gunilla Stjernberg. Vi har lagt många månader på att trimma processen för att kunna leverera ett så bra resultat till kunden som möjligt. Detta är den första versionen och nu fortsätter utvecklingen av nästa version som kommer bli ännu snabbare, berättar Gunilla Stjernberg vidare.

Medlemsnyhet

Företag
Stjernberg Automation AB

Magasinsgatan 29
Box 10277
434 23 Kungsbacka
Sverige
Stjernberg Automation AB

Tipsa en kollega

0.063