23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Gummistövlar ger extra säkerhet på byggarbetsplatser

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

På byggarbetsplatser är säkerhet otroligt viktigt.

Det är en arbetsplats som har en stor mängd olika arbetsmoment som ofta ska utföras parallellt och är mer eller mindre beroende av varandra. Dessa arbetsuppgifter utförs av en stor mängd personal som alla har olika kompetens och specialiseringar. Att det mesta av arbetet sker utomhus gör att vädret är ytterligare ett stort osäkerhetsmoment.

Samtidigt som planering och möjlighet att möta tuffa deadlines är viktiga för alla byggnadsföretag kan dessa aldrig få ta prioritet över säkerhet och varje byggarbetsplats bör ha en nollvision för allvarliga olyckor. Det kommer löna sig i längden även finansiellt då förutom den mänskliga tragedi en allvarlig olycka orsakar så bidrar den oftast även med stora finansiella kostnader i form av förseningar, försäkringskostnader och i värsta fall till och med förlorade kontrakt.

De rätta arbetskläderna
Säkerhet på en byggarbetsplats är ett komplicerat ämne som det kan, och har, skrivits många böcker om men det finns många små detaljer som tillsammans kan ha stor inverkan på säkerheten och dramatiskt minska risken både för småolyckor som kan orsaka förseningar och för stora allvarliga olyckor. Många av dessa små förbättringar man kan göra har dessutom den stora fördelen att de inte kostar några större summor eller tar särskilt stor tid att implementera.

En av de absolut viktigaste av dessa att se till att personalen alltid har tillgång till, och använder sig av, de absolut bästa arbetskläderna. Detta kan ha stor inverkan både på arbetsplatsens säkerhet och på arbetarnas välbefinnande och effektivitet. Ett exempel på detta är den klassiska gummistöveln.

Gummistövlar är slitstarka och billiga arbetsskor som lämpar sig utmärkt i svenskt utomhusklimat. Men ännu viktigare är deras förmåga att skydda arbetares fötter och ben på många sätt som även dyrare arbetsskor inte förmår. Det erbjuder ett utmärkt halkskydd och komfort som gör att arbetare kan fokusera mer på att arbeta och mindre på att hålla balansen även på en byggarbetsplats som är hal på grund av regn eller is.

Men gummistövlar ger även skydd mot brännskador, syra och andra farliga ämnen vilket kan göra hela skillnaden om en olycka skulle ske, robusta säkerhetsprotokoll till trots. Tack vare ett par hederliga gamla gummistövlar kan en sådan olycka istället för en allvarlig personskada istället leda till att man får kassera ett par stövlar. Därför bör varje byggarbetsplats ha tillgång till riktigt bra gummistövlar som kan användas som komplement till övriga typer av arbetsskor, i vissa fall är stövlarna till och med helt överlägsna.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Tipsa en kollega

0.047