23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hållbara nyheter inom formblåsning

| Medlemsnyhet | Företag Elmia Subcontractor

Nordens främsta formblåsare Blowtech GP kommer till Elmia Subcontractor med flera heta nyheter, både inom material och teknik. Den gemensamma nämnaren är hållbarhet.

Mångåriga utställaren Blowtech GP ser fram emot årets underleverantörsmässa med förväntan. De nyheter man presenterar i år ligger helt rätt i tiden, men man vill inte släppa för mycket detaljer förrän på mässgolvet.

– Det jag kan säga i det här läget är att det handlar om en helt ny teknik som gör att vi på flera sätt kan bidra till ökad hållbarhet, både genom minskad plastmängd och genom ytterligare energibesparande egenskaper i produkten, säger Daniel Krusebrant, platschef Blowtech GP.

Nya material i komplexa produkter
Parallellt med den nya formblåsningstekniken har Blowtech också jobbat hårt med olika typer av materialkvalificering där man genomför tuffa tester för att garantera att nya material håller fysiskt hela vägen.

– Just nu jobbar vi med utveckling av biomaterial och en process där vi kvalificerar återvunna material. I vår monter på Elmia Subcontractor kommer vi att visa upp exempel inom samtliga av dessa spår, säger Daniel.

Nyhetsvärdet stärks av att materialen efter kvalificering kan användas i mer komplexa slutprodukter än tidigare.

I framkant inom teknik och hållbarhet
Blowtech är specialister inom teknisk formblåsning med högindustriell precision. Man tillverkar stora och komplexa hålformade detaljer med tuffa kvalitetskrav till krävande kunder inom fordonsindustrin. Att ställa ut på Elmia Subcontractor har varit en självklarhet under många år.

– Den allra största vinningen med mässan är att man träffar väldigt många av sina kommersiella kontakter under väldigt kort tid, både kunder och leverantörer. Och självklart är det viktigt för oss att få visa våra nyheter, att vi ligger i framkant både vad gäller teknik och hållbarhetsfrågor, säger Daniel.

Ställer ut tillsammans med systerföretag i XANO-gruppen
Sedan januari 2018 tillhör Blowtech industrikoncernen XANO som utvecklar nischade teknikföretag. Därför ställer man i år, liksom förra året ut tillsammans med övriga företag i koncernen i monter B02:18 samt B02:21. 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Elmia Subcontractor

Box 6066
550 06 Jönköping
Sverige
Elmia Subcontractor

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.078