23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

DISAB lanserade en grävsug på Entreprenad Live mässan

| Medlemsnyhet | Företag Disab Vacuum Technology AB

DISAB Vacuum Technology AB, med huvudkontor i Eslöv, hade en mycket lyckad medverkan på Entreprenad Live mässan. Under mässans tre dagar var det många av besökarna som visade stort intresse för företagets nya produktlansering, DISAB MultiFLEX™.

Precis som namnet antyder, är DISAB MultiFLEX™ väldigt flexibel och klarar av att hantera uppdrag inom olika och varierade användningsområden. Det kan gälla allt från att suga upp och transportera material, till att med hjälp av vakuum, gräva djupt ner i marken vid exempelvis friläggning av kablar och rör. Oavsett om materialet är vått eller torrt, klumpigt eller finkornigt, kan det hanteras av DISAB MultiFLEX™.

Begreppet grävsug har vuxit fram allt snabbare. Nästan dagligen möts man av nyheter om strömavbrott på grund av avgrävda kablar. Fler och fler städer ställer därför krav på entreprenadfirmorna att istället för traditionella grävmaskiner använda sig utav vakuum för att gräva i marken och på så sätt förhindra att man skadar de kablar och rör som redan ligger där. Christer Magnusson, Försäljningschef på DISAB, berättar att marknaden länge efterfrågat denna typ av lösning. ”Tack vare DISAB MultiFLEX™ kommer våra kunder numera kunna komma in på fler arbetsområden och göra fler uppdrag än vad de tidigare kunnat, vilket är oerhört uppskattat.”

DISAB MultiFLEX™ är den första grävsugen som är producerad i Sverige och är tillverkad av ett speciellt höghållfast stål som gör den lättare och samtidigt extra stark för att klara alla utmaningar som marknaden kräver. Detta har föranlett att SSAB utnämnt DISAB MultiFLEX™ som medlem i My Inner Strenx®, en kvalitetscertifiering för applikationer som använder Strenx®-stål. 

DISAB har verkligen tänkt på operatören när de har tagit fram DISAB MultiFLEX™. Bland annat upplever operatörerna en säkrare arbetsmiljö då de med hjälp av en joystick-radio enkelt kan manövrera slangarmen och utföra arbetet på ett säkert avstånd. ”Vi har haft ett par riktigt fina dagar här på mässan. Ring Knutstorp ligger precis utanför Eslöv så det känns väldigt roligt att få visa upp DISAB MultiFLEX™ på hemmaplan”, avslutar Christer.

Om DISAB Vacuum Technology AB

DISAB Vacuum Technology AB har sedan 1976 designat och tillverkat mobila, semi-mobila och stationära vakuumaggregat som används inom många olika industrier för att städa och transportera damm och smuts samt återvinna materialspill från produktionen. Det finns många fördelar med att använda sig utav något av DISABs kraftfulla vakuumaggregat med ett max vakuum på upp till 1100 mbar. Många av företagets kunder upplever en variation och flexibilitet de har då de kan använda ett vakuumaggregat till många olika applikationer. Oavsett om det är torrt eller flytande material de suger upp, kan kunden snabbt, enkelt och effektivt utföra arbetet. DISABs kunder återfinns bland annat inom entreprenad, cementindustrin, stålverk, livsmedelsindustrin, värmeverk, kommuner med flera.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Disab Vacuum Technology AB

Box 170
241 23 Eslöv
Sverige
Disab Vacuum Technology AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.062