23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Axplock

| Medlemsnyhet | Företag Saltängens Mekaniska Verkstad

Stort som litet

I Saltängens verkstad är det full fart med en mängd olika projekt. Nedan följer ett axplock:

Efter återkommande reparationer hos Saltängen kunde till slut inte transportskruven längre renoveras. Saltängen har därför fått i uppdrag av kunden att tillverka en ny.

”Saltängen har mångårig erfarenhet av renovering och nytillverkning av skruvar. Ur miljösynpunkt försöker vi alltid uppmana kunden att renovera före att nytillverka men i vissa fall, som när skruven är för sliten, fungerar inte det.” – David Roxström, Resursplanerare.

Saltängen har också tillverkat ett rotorhus till en kund i Västsverige. I arbetet involverades hela den flexibla verkstaden och moment som konstruktion, ritning, skärning, svetsning och bearbetning nyttjades.

”Ett riktigt imponerande projekt, som visar att synergierna inom verksamheten fungerar perfekt från ritning till bearbetning.” – David Engström, Verkstadsansvarig.

Inom närmsta tiden kommer Saltängen även leverera och installera en hetvatteneko med 149 stycken slingor till kraftvärmeverk i mellersta Sverige. I uppdraget ingår tillverkning från vår produktionsenhet i Tjeckien och termisk sprutning i Saltängens verkstad i Norrköping.

”Vi belägger slingorna med termisk sprutning för att minska slitage på tuberna genom korrosion och erosion, så de håller längre. Färre byten ger en mindre påverkan på miljön.” – Göran Jonsson, Platschef Pannor.

Trevlig vecka! Önskar vi på Saltängen.
 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Saltängens Mekaniska Verkstad

Järngatan 25
602 23 Norrköping
Sverige
Saltängens Mekaniska Verkstad

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.125