23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Har du tillräcklig kapacitet? Hos Hosta Industries har vi fått mer ...

| Medlemsnyhet | Företag Hosta Industries A/S

Kapacitet kan mätas på flera sätt! Det kan handla om volym, men också kompetens – både kunskapsmässig och teknisk. Hosta Industries har rustat upp på alla fronter ....

Snabbare leverans av laserskurna plåtar
Ökad kapacitet i vår plåtlaseravdelning ger kortare genomloppstid. Efter en period med bara tre lasrar i drift på grund av installation av en ny laser samt ett nytt höglager har vi under en kort period upplevt en flaskhals i produktionen. Nu är vår nya fiberlaser emellertid i full drift, vilket ger en kapacitet på fem plåtlasrar, varav två blixtsnabbt förses med plåtmaterial från det nya Antil-höglagret. Höglagret ger samtidigt nya möjligheter för obemannad körning, där vi faktiskt kan köra dygnet runt varje vardag. Därför kan vi nu erbjuda plåtlaserskärning med en leveranstid på 5–7 arbetsdagar, beroende på materialtyp och orderstorlek. Läs mer här

Ännu starkare på svetsning - EN1090-certifiering nu i portföljen
I början av 2019 fick vi vår EN1090 EXC-2 certifiering. Certifieringen är en naturlig förlängning av vårt sätt att arbeta med kvalitet och ger oss nya möjligheter att erbjuda tillverkning av delar till bärande konstruktioner.
Svetsning har alltid varit ett viktigt område för oss, och kompetensmässigt täcker vi ett brett spektrum med bland annat svart stål, rostfritt stål och aluminium samt automatiserad produktion i våra två svetsrobotar. Med den nya certifieringen kan vi kombinera CE-märkning av stål med vår befintliga erfarenhet och därmed erbjuda våra kunder en bredare palett av tjänster.

När vi behöver bli bättre ...
När vi ger kunderna råd om svetsning, är det viktigt att vi besitter den senaste kunskapen inom området. För att våra säljare, orderbehandlare och projektledare ska bli bättre på svetsning har vi haft nöjet att utnyttja Tibnors kompetens inom området. Det skedde vid ett miniseminarium om svetsning och vilken inverkan den har på stålet. En spännande dag som lade grunden till ännu bättre sparring med kunderna.

Rörbockning som tjänst
I år har vi inlett en kompletterande verksamhet, nämligen rörbockning. Vi ser rörbockning som ett naturligt komplement till vårt redan breda utbud. De första uppdragen är levererade och vi är i gång med nästa kundprojekt. Vi är nyfikna på processen och kan redan se synergier mellan rörlaserskärning, rörbockning och övriga processer. För våra kunder är det en fördel att vi kan ta hand om så mycket av värdekedjan som möjligt, eftersom det minimerar hantering och leverans mellan olika underleverantörer och därmed förkortar genomloppstiden.
Resten av 2019 kommer att användas till att lära oss mer om vad rörbockaren kan göra och vi kommer att starta upp flera nya kundprojekt. Det kanske blir ditt?

Vi står mycket gärna till tjänst med ett samtal om möjligt samarbete – både med nya och befintliga kunder samt leverantörer. Vi kanske kan hjälpa till med din process, eller så kan vi lära oss av dig inom ett nytt område. Se kontaktpersoner på vår hemsida

Vi kommer att ha semesterstängt veckorna 29, 30 och 31, men är redo att ta emot dina förfrågningar igen den 5 augusti.

Vi önskar er alla en trevlig sommar!

Medlemsnyhet

Företag
Hosta Industries A/S

Gørtlervej 1
9320 Hjallerup
Danmark
Hosta Industries A/S

Tipsa en kollega

0.089