23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

AP&T:s hundrade presshärdningslinje – den första för MA

Linjen, som togs i drift våren 2018, är inte bara den första för MA. Det blev också den hundrade i raden av presshärdningslinjer som AP&T installerat totalt. Med andra ord en viktig milstolpe för båda företagen.

MA, med huvudkontor i Rivoli, Turin, Italien, är sedan 1970-talet en stor leverantör av kallformade plåtdetaljer till den globala fordonsindustrin. För några år sedan beslöt man sig för att även börja tillverka presshärdade komponenter, som tack vare kombinationen av låg vikt och hög styrka används i allt större utsträckning i moderna personbilar.

AP&T, som arbetat med presshärdning sedan början av 2000-talet, fick förtroendet att leverera en presshärdningslinje baserad på den senaste processteknologin till MA Polskas anläggning i Tychy i södra Polen.

Linjen, som togs i drift våren 2018, är inte bara den första för MA. Det blev också den hundrade i raden av presshärdningslinjer som AP&T installerat totalt. Med andra ord en viktig milstolpe för båda företagen.

Den nya linjen är en komplett, nyckelfärdig state-of-the-art-lösning, utrustad med AP&T:s unika system för in-line process monitoring som gör det möjligt att tillverka delar med mycket hög och jämn kvalitet i en noggrant kontrollerad process med korta cykeltider. Vilket i sin tur gör att bilindustrins kvalitetsstandard CQI9 kan uppfyllas på ett effektivt sätt.

– MA insåg tidigt möjligheterna med vår teknik, vilket också gjort samarbetet väldigt stimulerande. Det är alltid extra givande när båda parter siktar och högt och når upp till gemensamma mål, säger Lennart Johansson produktchef line på AP&T.

Även MA är mycket nöjda med samarbetet.

– Vi är väldigt nöjda med det utmanande och produktiva samarbete vi haft hittills. Vi kommer med all säkerhet att fortsätta på den inslagna vägen också i framtiden, eftersom den här teknologin blir allt mer strategiskt viktig inom automotiveindustrin, säger Jean Lamontanara, ansvarig för R&D och Material Management på MA. 

Fakta

AP&T:s in-line process monitoring system
Möjliggör en optimerad och välkontrollerad presshärdningsprocess. Pyrometer- och infraröd kamerateknik används för att mäta materialtemperaturen med hög precision både före och efter pressning.

Kort om MA

  • MA är CLN Group:s division för fordonskomponenter i metall.
  • MA är specialister på att producera och montera strukturdelar, komponenter, delkomponenter och moduler i metall.
  • MA är förutom i Italien också etablerat i övriga Europa, Sydamerika, Afrika och Asien med totalt 26 produktionsanläggningar och tre center för R&D.

www.gruppocln.com

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Tipsa en kollega

0.031