23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

CK Deep Drawing ökar flexibiliteten med helautomatisk produktionslösning från AP&T

| Medlemsnyhet | Företag AP&T

Med en ny nyckelfärdig helautomatisk tvåpresslinje från AP&T tar danska CK Deep Drawing ytterligare ett viktigt steg i sin långsiktiga satsning på att automatisera produktionen av djupdragna och stansade plåtdetaljer.

Djupdragningsspecialisterna CK Deep Drawing i Horsens på Jyllands ostkust, tillverkar pressade plåtdetaljer på uppdrag av ett stort antal kunder i olika branscher, både i Danmark och runt om i världen. Under de senaste tio åren har företaget successivt automatiserat en allt större del av sin produktion, huvudsakligen i samarbete med AP&T. I mars 2019 tog man ännu en AP&T-märkt presslinje i drift och därmed är cirka 90 procent av produktionen automatiserad.

– Den nya presslinjen är speciellt utvecklad för att möta CK Deep Drawings höga krav på flexibilitet och produktivitet. Den är avsedd för i princip alla slags detaljer med plåttjocklekar från 1 till 8 mm som kräver mer än ett formningssteg. Även mindre serier kan tillverkas på ett effektivt sätt, med snabba verktygsbyten och korta ställtider, säger Peter Karlsson på AP&T.

I linjen matas plåten från coils, antingen direkt till första pressen eller via en vridbar sax som figurklipper ämnena till önskad form och storlek. Därefter sker ytterligare ett formningssteg i press nummer två. De färdigpressade detaljerna förflyttas och staplas sedan med hjälp av AP&T:s gantrysystem. Linjens två staplingsstationer fylls och töms växelvis för att möjliggöra en kontinuerlig produktion. Hela processen sker helt automatiskt, även hanteringen av det restmaterial som uppstår vid stansning. Programmeringen sker via AP&T:s användarvänliga HMI, LOGOS.

Förutom den kompletta linjen svarar AP&T också för service och underhåll av alla ingående maskiner.

aptgroup.com

Medlemsnyhet

Företag
AP&T

Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Sverige
AP&T

Tipsa en kollega

0.073