23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

KmK Instrument introducerar banbrytande mätning av dimensioner

| Medlemsnyhet | Företag KmK instrument ab

PLASTIFORM® är en banbrytande teknik för att mäta dimensioner med hjälp av precisa avgjutningar av inre- och yttre former.

PLASTIFORM® är ett replikerande material. Produkterna gör det möjligt att mäta dimensioner på former och ytor som är otillgängliga och svåråtkomligt, eller där man vill undvika att förstöra detaljen.

Franska RIVELEC som grundades 1972 utvecklade redan på 1980-talet en revolutionerande teknik för att mäta dimensioner med hjälp av avtryck och ingjutningar. Företaget tog fram en polymer med unika tekniska egenskaper där materialet krymper minimalt. Detta resulterar i exakta avtryck och ingjutningar som kan uppmätas.  

PLASTIFORM® består av två komponenter som härdar vid blandning. Under härdningen formar sig materialet efter detaljens form eller yta som de appliceras på med mycket hög precision.

Exempel på tillämpningar är dimensionsmätning av enkla och komplexa interna och externa former, indirekt kontroll av Ra värden (ytjämnhet) eller oförstörande provning inom exempelvis tillverkning och finmekanik, fordons- och läkemedelsindustrin eller andra högteknologiska områden.

KmK Instrument erbjuder hela PLASTIFORM®s sortiment. För mer information, läs på vår hemsida eller kontakta våra säljare. 

Kort om KmK Instrument
KmK Instrument grundades år 1994 och är ett agentur- och kunskapsföretag inom mätning, provning och kontroll med fokus på specialistkompetens inom områden mätteknik, materialprovning och oförstörande provning. Företaget med sitt democenter är lokaliserat i nya lokaler i teknikstaden Västerås.

Följ KmK Instrument på LinkedIn.

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
KmK instrument ab

Regattagatan 8A
723 48 VÄSTERÅS
Sverige
KmK instrument ab

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.078