23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Lätt att missa brytpunkt till ny standard vid inkoppling av större fläktar på nätet

| Medlemsnyhet | Företag ebm-papst AB

I denna artikel tar vi upp främst två EMC-standarder som är viktigt att ha koll på, men även varför det är viktigt att kablaget är rätt dimensionerat.

Bristande elkvalitet, som till exempel kan orsakas av övertoner, är ett gissel i ett modernt samhälle. Inte bara så att de kan förkorta livslängden och orsaka skador på elanslutna utrustningar och apparater. När det gäller övertoner kan de även leda till prestandaförsämringar och oönskade stopp och avbrott. Det finns en undersökning gjord för några år sedan som visar att brister i elkvalitet på grund av övertoner kostar svensk industri flera hundra miljoner kronor varje år på grund av bland annat oönskade driftstopp. Även privatpersoner drabbas av elstörningar i form av övertoner även om man kanske inte kopplar ihop det med att en TV eller stereo krånglar, glödlampor ständigt går sönder och jordfelsbrytare löser ut lite oförklarligt. 

Den snabba teknikutveckling som skett under en lång följd av år har lett till att elmiljö och elkvalitet allt mer hamnat i fokus, och det gäller inte minst problem som uppstår på grund av övertoner. Teknikutveckling är givetvis något positivt men den leder också till att allt mer övertoner går ut på elnätet samtidigt som olika utrustningar och apparater blir allt mer känsliga för störningar. För att minimera utbredningen av övertoner...

Läs hela artikeln här!


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
ebm-papst AB

Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Sverige
ebm-papst AB

Tipsa en kollega

0.102