23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Proplate i Oxelösund dubblar sin blästerkapacitet

- Vi behövde ytterligare en blästermaskin för att säkra vår produktion och klara den ökande efterfrågan på våra stålkomponenter, säger Johan Törnqvist, teknisk chef på företaget. Vår verksamhet pågår 24/7 vilket ställer stora krav på maskinparken.

 -       Vi tittade på några alternativ men valet föll på Bäckman, främst på grund av leveranstiden men även för att vi sedan tidigare har en maskin från Bäckman. Det är oftast en fördel att fortsätta med samma fabrikat med tanke på hantering och service.

-       Vi kommer att anpassa anläggningen med några speciallösningar som Proplate har efterfrågat, säger Mika Ström, teknisk säljare på Bäckman Blästermaskiner.

På frågan om vilka utmaningar Proplate står inför svarar Johan Törnqvist:

-       För att möta våra kunders ökade behov kommer vi under 2019 både att behöva anställa flera medarbetare och utveckla vår produktion i form av utbyggd robotisering.

 -       Det är viktigt för oss att lyssna på våra kunder och deras behov och erbjuda skräddarsydda lösningar, säger Mats Blåder, VD Bäckman Blästermaskiner.

Proplate i Oxelösund är ledande tillverkare av monteringsfärdiga komponenter i grovplåt i Skandinavien. Företaget har hela produktionskedjan innanför grindarna, från skärning och bearbetning till svetsning, montering och målning, fr a inom plasmaskärning. Den största kundgruppen är kranindustrin och en betydande del av tillverkningen går på export, fr a till Tyskland och Österrike.

Foto: Proplate

 

 

 

 

Bäckman Blästermaskiner AB
Industrivägen 19
Box 40
682 21 FILIPSTAD
Filipstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564024601

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.031