23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Beckhoff Automation och Knightec inleder samarbete kring Industri 4.0

| Medlemsnyhet | Företag Beckhoff Automation AB

Beckhoff och Knightec inleder ett samarbete för att erbjuda industriföretag i Sverige snabbt stöd för att utveckla digitala och automatiserade lösningar för ökad produktivitet.

Digitalisering i industrin, eller Industri 4.0, är ett enormt utvecklingsområde där automatisering, Internet of Things och säkra uppkopplade produkter är exempel på tillämpningar. Bristen på kompetens är av många kunder ett definierat hinder för att ta steget fullt ut in i Industri 4.0.

Beckhoff och Knightec har därför inlett ett samarbete för att erbjuda industrin specialistkompetens för digitalisering. Tillsammans ska företagen arbeta för att lyfta nyttjandegraden av automation på den svenska marknaden och samtidigt hjälpa företag att ta automation till nästa nivå.

Beckhoff under flera år utvecklat produkter och system som skall underlätta utvecklingen och göra det enkelt för automationsföretagen att ta steget. Konsultföretaget Knightec har c:a 600 ingenjörer med spetskompetens och erfarenhet från traditionella styrsystem, PLC och HMI lösningar till Molnlösningar, Machine Learning och AI. Beckhoff kommer tillhandhålla teknik och Knightec konsultstöd.

– Jag ser Beckhoff och Knightec som en bra kombination. Samarbete är centralt inom Industri 4.0 och jag är övertygad om att det kommer att komma industrin i Sverige till nytta. Vi är bara början av samarbetet och ser fram emot att det kommer växa, säger Stefan Hanhela, Area Sales Manager på Beckhoff.

Samarbetet inleds direkt:

– Vi kommer att utbilda oss på deras produkter så vi kan bidra med konsulter som både kan produkterna och har digitaliseringskunnandet. Tillsammans med Beckhoff kommer vi kunna erbjuda kunderna helhetslösningar för automatisering och digitalisering av produktion och processer, avslutar Erik Netz, Business Unit Manager Systems på Knightec.

Kort om Beckhoff:

Beckhoff Automation levererar öppna automationsprodukter baserade på beprövad teknik som gör att kunder kan implementera dem i avancerade system snabbare och till en lägre totalkostnad än traditionella PLC och MotionControl-system. Beckhoffs ”New Automation Technology” produktportölj består av:

– Industri PCs, EmbeddedPC och Embedded Controller (PLC)

– PC-Skärmar

– I/O (IP20 och IP67)

– Servoförstärkare & motorer

– TwinCAT, mjukvaruplattform med standarden IEC61131-3

Produkterna kan användas separat eller tillsammans i ”sömlösa” system för alla typer av applikationer. Beckhoffs ”New Automation Technology”-filosofin står för universella och öppna styr- och automationslösningar. De används i hela världen, i en rad olika applikation från CNC-maskiner till intelligent fastighetsautomation. Beckhoff kan idag ge sina kunder ett fullt utbud av produkter inom både hårdvaru- eller mjukvarubaserade styrsystem.
Beckhoff har ett tätt försäljningsnätverk av dotterbolag och distributörer över hela världen. Det svenska dotterbolaget, Beckhoff Automation AB har sitt huvudkontor i Malmö. Förutom försäljning och teknisk support finns även lokalt utbildningscentral i Malmö. Lokala försäljningskontor finns i Göteborg, Stockholm och Piteå.

Läs mer på www.beckhoff.se

Kort om Knightec:

Knightec är utvecklingskonsulter inom teknik och ledarskap med ca 600 medarbetare. Vi jobbar med säkra uppkopplade produkter och tjänster, hållbarhet och kvalitet för våra kunder i branscher som fordon, läkemedel, säkerhet, telekom och medtech. Missionen är att skapa en bättre framtid genom utveckling av människor och teknik. På Knightec är vi övertygade om att kraften i ett team skapas av mångfald. Idag består Knightec av fler än 30 olika nationaliteter och 30 procent kvinnor. Knightec finns på nio orter från Umeå i norr till Lund i söder.

Läs mer på www.knightec.se


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Beckhoff Automation AB

Stenåldersgatan 2A
213 76 Malmö
Sverige
Beckhoff Automation AB

Tipsa en kollega

0.062