23948sdkhjf

Försäljningen av elbilar fortsätter att öka

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

För en hållbar framtid med en så liten påverkan på miljön som möjligt gäller det att bilproducenterna anpassar sig.

Detta har lett till att en stor mängd bensindrivna bilar har bytts ut mot elbilar. Numera finner man globalt mer än fyra miljoner elbilar som kör runt, och inom kort kommer det sannerligen att bli mer än så. Globala bilproducenter har lagt krut på massiva investeringar gällande produktionen av elbilar, vilket både kan komma att gynna föraren och den omgivande miljön.

Elbilarna runtom i världen
Vare sig man kör runt i en Tesla Model X, en annan typ av elbil eller en bensindriven bil går det inte att förneka hur fordon som går på el har blivit alltmer populära under årens gång. Redan i juni tidigare i år räknade man med att 3,5 miljoner elbilar hade sålts globalt tillsammans med 421 000 elbussar. Försäljningen av elbilar ökar allt fortare, och tack vare detta blir det enklare och enklare att jobba mot en hållbar framtid med en minskad miljöpåverkan.

Den plats där elbilarna har sålts som bäst är just i Kina, och man räknar på att detta land stod för 37 % av den globala försäljningen år 2011. Därtill kommer nästan alla sålda elbussar från Kina, och Xinhua (den officiella nyhetsbyrån för den kinesiska regeringen) meddelar att elbilar med största sannolikhet kommer att stå för en femtedel av hela bilmarknaden år 2025. För att uppmuntra potentiella bilköpare att tänka mer grönt planeras en lansering år 2019 av en ny sorts Tesla bil.

Fordonsskatten leder till fler
Den förste juli 2018 infördes en ny fordonsskatt som slår hårt mot nyregistrerade bilar som släpper ut stora mängder koldioxid. Man såg effekterna av detta omedelbart, då en stor mängd bilar såldes i juni för att sedan dala avsevärt under juli. Fordonsskatten medförde dock en ökad miljöbonus för de som väljer miljösmarta alternativ, och ett resultat blev därför att alltfler elbilar började säljas. Om man jämför med augusti året innan registrerades det under samma månad det här året 32 % fler laddningsbara bilar.

Varför satsar alltfler på elbilar?
Att elbilarna blir mer och mer populära världen över är ett faktum, men vad är några av skälen till att detta har skett? För att svara på denne fråga krävs det enbart att ta en titt på några av de många fördelarna med att använda en elbil.

En av dessa positiva aspekter är just att en elbil vanligtvis låter mycket mindre än andra alternativ. Trafiken blir då mindre högljudd och det blir i allmänhet en trevligare stämning. Elbilarna kräver dessutom mindre underhåll då de har 30 % färre rörliga delar jämfört med en vanlig bensindriven bil. Därtill är det värt att nämna hur elbilar enbart kostar omkring 1-2 kronor per mil när man talar om bränsle. Detta kan jämföras med bensinbilarna som kostar omkring 10 kronor per mil. Med alla dessa fördelar och många fler därtill är det fullt förståeligt att så många väljer en elbil över ett bensindrivet fordon, och om försäljningen fortsätter i samma takt kan framtiden komma att se ljus ut för miljön.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Tipsa en kollega

0.067