23948sdkhjf

Ny multimaterial 3D-printer från Intamsys klarar PEEK

| Medlemsnyhet | Företag Additiva AB

FUNMAT PRO 410 riktar sig till tillverkande företag och utvecklingsavdelningar och speciellt till dem som har behov av material med mer avancerade egenskaper som PEEK och ULTEM.

FUNMAT PRO 410 är framtagen för industriellt bruk inom AM (Additive Manufactoring) och riktar sig till tillverkande företag och utvecklingsavdelningar speciellt de som har behov av funktionella högprestanda-termoplastmaterial som PEEK och ULTEM. 3dskrivaren har dubbla extruders med en temperatur upp till 450C och en stor uppvärmd byggkammare och stöd för populära Simplify3D och Cura vilket gör denna 3dskrivare från Intamsys effektiv att använda för både prototypframtagning och produktion där det går att använda ABS, Polycarbonat, kolfiberarmerad Nylon, PEEK, PEKK, PPSU, ULTEM med flera material. 3dskrivaren har Open Source material och inte låst till tillverkarens material.

För att maskinen ska vara så användarvänlig som möjligt är den försedd med flera system som underlättar användning som automatisk nivåjustering av den keramiska byggplattan, återställning vid strömavbrott, autocleaning station, info om avbrott vid stopp i materialmatning och en 7 tum touch screen för manövrering. Ett separat tempererat utrymme för materialet finns för att minska fukt som kan påverka utskriftskvaliten. Printern har anslutning via WiFi och USB. 

Tekniska data:
Volym byggkammare: 305x305x406 mm
Uppvärmd byggkammare upp till 90°C
Uppvärmd keramisk byggplatta upp till 160°C
Högtemperatur noozle upp till 450°C
"Smartdualnozzle" system där support och partmaterial-nozzlar kan röra sig relativt varandra för bättre frigång till byggmaterialet.
220volt med låg ljudnivå.

3dskrivarna från Intamsys marknadsförs i Sverige av Additiva AB

Medlemsnyhet

Företag
Additiva AB

Kungsbro Strand 21
112 26 Stockholm
Sverige
Additiva AB

Tipsa en kollega

0.068