23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Det finns sammanhang mellan torr luft och virus överlevnadsförmåga

| Medlemsnyhet | Företag Condair AB

Jesper Tanggaard från Sweco Danmark A/S sätter frågetecken vid om det gradvis inte hör dåtiden till att man tror att luften ska vara så torr som möjligt?

Jesper Tanggaard förklarar med utgångspunkt i en undersökning som genomförts av DR. Stephanie Taylor, att det i Danmark varit en målriktad insats inom hygienområdet på de danska sjukhusen. Varken här hemma eller i utlandet har insatsen emellertid medfört den önskade minskningen av antalet infektioner i samband med sjukhusinläggningar.  

Undvik smittspridning

Enligt Jesper Tanggaard är en av orsakerna för torr luft. Patienterna märker bland annat av den torra luften genom att deras slemhinnor torkar, så att transporten av smitta till blodbanan blir enklare. Därutöver kan luftburna partiklar sväva runt i luften längre om den är torr, jämfört med korrekt fuktad luft.

Ändrad lagstiftning

Får Jesper Tanggaard som han vill, bör en ändring av lagkraven ske vad gäller inomhusklimatet. Han menar att det bör vara ett generellt krav på en relativ luftfuktighet mellan 40 och 60 %. Dr. Stephanie Taylors undersökningar visar nämligen att en luftfuktighet över 40 % dödar 80 % av influensavirus på 15 minuter.

Läs hela artikeln ”Är torra byggnader orsak till ökad infektionsgrad?” och få en djupare förståelse för fråge- och problemställningen. Hos Condair A/S är vi experter på inomhusklimat. Upplever du problem med ditt inomhusklimat är du mer än välkommen att kontakta oss för rådgivning och vägledning.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Condair AB

Dåntorpsvägen 51
136 50 Jordbro
Sverige
Condair AB

Tipsa en kollega

0.096