23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Luftbefuktning kan sänka sjukfrånvaron och öka produktiviteten

| Medlemsnyhet | Företag Condair AB

Kvaliteten på inomhusklimatet kan ha stor betydelse för ditt företags framgång och effektivitet.

Om luften är för torr kan det påverka medarbetarnas hälsa och välbefinnande. Vid skärmarbete och arbete som kräver att man talar mycket, kan för torr luft resultera i heshet, torr hals, torra slemhinnor, röda och irriterade ögon samt återkommande hosta.

Vad är ett bra inomhusklimat?

För att säkra ett optimalt och sunt inomhusklimat rekommenderar vi en luftfuktighet på minst 40 %. Denna nivå kan uppnås och upprätthållas med hjälp av befuktningssystem, som enkelt och smidigt kan installeras i både nya och existerande kontorsbyggnader.

En korrekt luftfuktighet styrker hälsan

Läkare Walter Hugentobler säger bland annat i samband med vikten av korrekt luftfuktighet att den kan minska risken för att bli förkyld eller få influensa. Virus överlevnadstid reduceras samtidigt. Ett befuktningssystem kan därför bidra till att sänka sjukfrånvaron på arbetsplatsen och därmed öka effektiviteten och produktiviteten hos medarbetarna.

Har du frågor om inomhusklimatet på din arbetsplats, eller vill du förbättra hälsan bland dina medarbetare, är du välkommen att kontakta oss. Våra experter står alltid redo att ge goda råd och kompetent vägledning.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Condair AB

Mätslingan 22
187 66 Täby
Sverige
Condair AB

Tipsa en kollega

0.105