23948sdkhjf

Beräkna dina driftsbesparingar på ventilation med Condairs app

| Medlemsnyhet | Företag Condair Sverige

Med hjälp av Condairs app har du möjlighet att själv räkna ut hur stor luftmängd du sparar när du avlägsnar överskottsvärme i din produktion via ventilationen.

appen fyller du i luftförändringar och de temperaturer som mäts i din produktion, vartefter du kan se hur mycket företaget kan minska sitt luftbyte och ventilation genom att använda adiabatisk fuktning direkt i lokalen. 

Appen visar hur mycket överskottsluft du värmer upp för att kyla din produktion via ventilationen och hur mycket det är möjligt att minska mängden ventilerad luft genom att använda befuktning till kylning av produktionen i stället. Många inser inte att man rent faktiskt använder uppvärmning stora delar av året för att kyla ner sina produktionslokaler. Uppvärmningen sker när temperaturen på den ventilerade luften först ska vara 18 grader innan den kan användas för kylning.

Genom att öka luftfuktigheten med befuktning kan du därför reducera användningen av den allmänna ventilationen. Befuktningen ger en kyleffekt på 0,68 kW per förångad liter vatten, och temperaturen i produktionen kan därför förbli densamma. På det sättet uppnår du stora besparingar på driftskostnaderna för ventilationssystemet, då det nu är en mindre luftmängd som ska värmas upp. Besparingen är störst på vintern men pengar kan sparas året runt.

Vår app ger en indikation på dina besparingar men det kan finnas flera olika förhållanden i din produktion som kan påverka hur mycket du kan minska din ventilation. För att få en exakt beräkning ska du därför kontakta våra experter som kan hjälpa dig med en heltäckande uträkning.

Appen är gratis att ladda ner.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Condair Sverige

Box 202
452 24 Strömstad
Sverige
Condair Sverige

Tipsa en kollega

0.135