23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Välj rätt avfuktningslösning

| Medlemsnyhet | Företag Condair AB

Hos Condair har vi specialiserat oss på styrning av luftfuktighet, så vi kan alltid garantera dig ett optimalt inomhusklimat på din arbetsplats.

Varför finns det behov av avfuktning?

Luftfuktigheten är mycket lägre på vintern jämfört med sommaren, och många produktioner upplever att deras tillverkningsprocesser är mer effektiva under vinterhalvåret. På vintern upplever man således en större homogenitet i förhållande till produkternas mått och storlek. I dessa produktioner är det därför bra att säkra ett konstant, lågt vatteninnehåll i luften, varvid de olika produktionsprocesserna har de mest optimala förutsättningarna.

Minska luftfuktigheten med avfuktning

Utomhusklimatet har stor betydelse för fukten i ditt inomhusklimat. Dessutom kan både arbetssituation, människor och maskiner påverka inomhusklimatet, då de kan tillföra fukt och värme till luften. Fel luftfuktighet kan medföra maskinstopp och andra driftstörningar, som kan bli en stor utgift för företaget.

Om det finns behov av avfuktning i din produktion är det viktigt att du väljer rätt metod. Den så kallade adsorptionsavfuktningen är en erkänd metod med en lång rad fördelar. Avfuktningen baseras på naturliga metoder, har en mycket låg underhållsgrad och ger både effektiv och ekonomisk drift. En torkanläggning med adsorptionsavfuktning garanterar ett inomhusklimat utan en luftfuktighet som är för hög.  

Undvik korrosion genom att avfukta luften

Vid en hög luftfuktighet på över 60 % kan rost börja uppstå. Genom att styra din fuktnivå och hålla den under 50 % kan rost förhindras, då korrosion stoppas här. Den relativa luftfuktigheten kan sänkas för att tillföra värme men det är en dyr lösning som skapar ett dåligt inomhusklimat. Avfuktning är därför den mest verkningsfulla lösningen då du både får en sund miljö och förhindrar korrosion.

Avfuktning är dessutom bra rent ekonomiskt då den aktuella byggnaden inte nödvändigtvis behöver vara välisolerad, eftersom temperaturen inte har något betydelse för avfuktningen.  

Hitta den bästa lösningen för dina behov

Som specialister på området kan vi ge dig professionell rådgivning så att du är garanterad en lösning som är skräddarsydd för just dina önskemål och behov. Du kan antingen läsa mer och se hela vårt utbud inom avfuktare här eller kontakta vår säljare Søren Lundholm direkt på telefon + 46 83 88 300


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Condair AB

Dåntorpsvägen 51
136 50 Jordbro
Sverige
Condair AB

Tipsa en kollega

0.063