23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny profilserie till lättraverssystemet Mechrail™

Movomechs klassiska lättraverssystem Mechrail™ har fått en helt ny profilserie: AHB140 och AHB190, vilka tillsammans med en lång rad uppdaterade tillbehör nu gör traverssystemet ännu smartare!

Movomechs klassiska lättraverssystem Mechrail™ har fått en helt ny profilserie: AHB140 och AHB190, vilka tillsammans med en lång rad uppdaterade tillbehör nu gör traverssystemet ännu smartare! I produktserien kommer de nya profilerna att ersätta AHB1.1 respektive AHB2.

Vilka är de viktigaste skillnaderna och likheterna mellan de tidigare profilerna och de nya?
De nya profilerna har en förbättrad prestanda, en lägre egenvikt per löpmeter, och de har en ny utformning som möjliggör att skensystemet kan skarvas och förlängas på ett nytt sätt som gör att skarven blir självbärande, det vill säga lika stark som profilen i övrigt. Profilernas spår på sidorna har en ny utformning, dess kompletterande ändlock och ändstopp har en ny design och infästningsteknik.

Vad är fördelarna med en självbärande skarv?
En viktig fördel är att projekteringen av skensystemet blir enklare, eftersom med de nya profilerna är det inte längre nödvändigt att montera en skarv inom 500 mm från en av banans upphängningspunkter. Detta medför att profilerna sällan behöver kapas i udda längder för att passa takbalkarnas upphängningsavstånd, och minskar därför kapspill. I vissa fall minskar även antalet nödvändiga upphängningar, vilket ytterligare förbättrar systemets totalekonomi. Dessutom är det möjligt att skarva ihop och förlänga en travers om ett extra långt upphängningsavstånd krävs.

Vilken roll spelar utformningen av sidospåren?
Sidospåren har anpassats efter de klassiska 5×20 mm Movomech-muttrarna, för infästning av tillbehör och mediamatning, men utformningen passar även ITEM-8 mm-muttrar som ger stora möjligheter till specialanpassningar och smarta tillbehör. Denna typ av mutter har fördelen att den enkelt kan monteras var som helst på profilen, utan att behöva föras in från änden – en smart egenskap som uppskattas av montörer!

Vad gäller för upphängningar och löpvagnar?
De nya profilernas geometriska gränssnitt mot löpvagnar och upphängningar är oförändrat, och alla typer av upphängningar och löpvagnar passar de nya profilerna. Därutöver har sortimentet berikats med ett par nya varianter av upphängningar, som är till och med ännu lättare att montera, och med förbättrad justerbarhet.

Hur är det med resten av Mechrail-sortimentet, passar övriga tillbehör de nya profilerna?
Generellt kan många tillbehör användas även till de nya profilerna, såsom kabelvagnar, säkerhetsvajer, undermonterade åkbegränsare med flera. Totalt sett finns fler universaltillbehör som passar till flera profilmodeller, vilket förenklar projekteringen. Samtidigt har tillbehörssortimentet totalt sett breddats ytterligare då vi har tagit fram nya standardiserade varianter av t ex elektriska och pneumatiska åkbromsar, med mera.

 

Om Movomech
Movomech AB, grundat 1986 i Kristianstad, utvecklar och tillverkar ett brett sortiment av produkter inom ergonomisk lyftteknik – från lättraverssystemet Mechrail™ i aluminium, svängkranar och lyftdon till kompletta lyftutrustningar och helhetslösningar.

www.movomech.se

Movomech AB
Kabelvägen 9
291 09 Kristianstad
Kristianstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562834068

Kontaktperson

MG

Tipsa en kollega

0.032