23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Biggans såser fylls med komplett fyllningslinje från Christian Berner

| Medlemsnyhet | Företag Christian Berner AB

Att på ett snabbt och säkert sätt fylla sås och dressing i flaskor och därefter kapsylera och etikettera var Biggans önskemål när de skulle nyinvestera i sin produktion.

− För att öka effektiviteten ville vi automatisera fyllningslinjen så mycket som möjligt och med hjälp av Christian Berners lösning kunde vi dessutom avemballera flaskorna innan de fylls med våra kalla såser och dressingar, säger Magnus Wollmann, vd och ägare på Biggans.

Installationen består av Christian Berners egna maskiner Fillflex F5500-28320 dubbel Duplex med tillhörande transportörer för avemballering, inväxling och fyllning samt etiketterare Langguth selfLAN 505. Pär Nygren är ansvarig för installationen:

− Ett roligt uppdrag som gjorde att vi fick tänka till lite extra så att processen från inmatning, fyllning, förslutning och etikettering blev snabb, säker och utan svaga punkter. Vid fyllning av livsmedel är det av stor vikt att det är rätt material för att kunna hålla en hög renhet.

Biggans grundades 1952 och levererar såser, kryddsmör och fiskpastejer till butiker och storkök på den nordiska marknaden. Tillverkningen sker i egen produktionsanläggning i Huddinge.

Vill du veta mer om flexibel vätskefyllning?
Pär Nygren, teknisk säljare, Christian Berner AB.
031-33 66 919 par.nygren@christianberner.com 

Medlemsnyhet

Företag
Christian Berner AB

Designvägen 1
435 22 Mölnlycke
Sverige
Christian Berner AB

Tipsa en kollega

0.066