23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nyheter från Lesjöfors AB

Tillbaka till företagsprofilen.

Sortera efter
Sida av 10

Snabba leveranser accelererar gasfjäderförsäljningen

den 17 september 2021

Lesjöfors försäljning av gasfjädrar går som tåget över hela världen. Nya säljkanaler och säkra leveranser, i kombination med att ta igen efterfrågeminskningen från coronaåret, borgar för en hög tillgänglighet.

Synergier ger globala leveranser till elbilstillverkare

den 8 september 2021

Lyckad kompetensöverföring inom Lesjöforskoncernen är nyckeln till en omfattande affär med en stor elbilstillverkare. Synergieffekter har lett till att tillverkning och leverans kan ske från flera platser globalt.

Nu lanserar vi en ny produktgrupp - dragande gasfjädrar

den 24 augusti 2021

Lesjöfors produktomfång växer kontinuerligt. Nu erbjuder vi även dragande gasfjädrar som ger omedelbar kraft och hög säkerhet i applikationer som kräver en kontrollerad stängning. Produkten finns både i standardsortimentet och kan kundanpassas.

Lesjöfors förvärvar Alcomex-koncernen

den 29 juli 2021

Lesjöfors har idag förvärvat 88 procent av aktierna i Alcomex-koncernen. Det ger Lesjöfors tillgång till nya geografiska marknader och nytt produktområde, helt i linje med ambitionen att skapa en ledande grupp inom fjäder-, tråd- och bandkomponenter.

Stora investeringar i maskinpark för gasfjädrar i UK

den 1 juli 2021

Metrol Springs är en av de senaste medlemmarna i Lesjöforsfamiljen. Med stora investeringar I ny maskinpark och tillgång till en större marknad ser framtiden ljus ut för den brittiska gasfjäderexperten.

Gemensam kraftsamling har gett alla tiders rekordresultat

den 30 juni 2021

För ett år sedan var läget helt annorlunda; vi var mitt uppe i en kraftig nedgång och oron för framtiden och vart pandemin skulle ta vägen var stor. Ett år senare sker massvaccinationer av befolkningen världen över och konjunkturen har vänt.

Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymer

den 4 juni 2021

Det tyska Lesjöforsbolaget Velleuer har efter år av ökande orderböcker beslutat att utöka sina produktionsytor genom nybyggnation. De större ytorna medför stora möjligheter för automatiserade processer och effektivare logistik.

Grön energi sänker koldioxidutsläppen med mer än hälften

den 4 maj 2021

Lesjöforsföretagen fortsätter att arbeta med hållbarhetsmålen, där lägre koldioxidutsläpp är ett fokusområde. Velleuer i Tyskland är ett bra exempel på hur en övergång till en grön energimix snabbt och enkelt kan sänka utsläppen med mer än hälften.

Succé för studsmattor med välbalanserade kvalitetsfjädrar

den 23 april 2021

Upp och hoppa, nu är det vår! Inför en ny utesäsong med lek och hopp passar en nyhet om studsmattor perfekt. Lesjöfors specialframtagna trampolinfjädrar har nämligen bidragit till att göra North Trampolines Performer till en försäljningsframgång.

Sponsrade fjädrar i lovande svenskt Hyperloop-projekt

den 30 mars 2021

Lesjöforsfjädrar får återigen en kritisk funktion i ett framtidsblickande studentprojekt. Hyperloop-konceptet innebär supersnabba, fossilfria transporter. En studentgrupp från KTH är med på tåget och tävlar för att utveckla den banbrytande tekniken.

Lesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt

den 25 mars 2021

Lesjöfors Fjädrar i värmländska Lesjöfors går den 1 april över till biogasol som är en fossilfri energikälla. Med den gröna omställningen sänks därmed utsläppen av koldioxid med 70-90 procent.

Innovativt testlabb ska föra fjäderutvecklingen framåt

den 25 februari 2021

Det är på Västgötaslätten det händer. Lesjöforsbolaget i Herrljunga har tagit ett nytt, spännande grepp för att inte ligga i framkant av fjäderutvecklingen. Här har ett koncerngemensamt laboratorium för material och fjädrar nyligen invigts.

Förnämlig säkerhetsutmärkelse till Lesjöfors i Kina

den 18 februari 2021

2020 var ett utmanande år i många avseenden, men det fanns även positiva händelser värda att uppmärksamma. Ett exempel är ett pris som Lesjöfors China fått från det regionala styret i Xinqiao för ett dedikerat och framgångsrikt säkerhetsarbete.

Produktiv solcellsanläggning reducerar klimatavtryck

den 3 februari 2021

Sedan december 2020 är en solcellsanläggning som täcker 5 000 kvadratmeter av taket på Lesjöfors Banddetaljer i Värnamo i bruk. Solcellerna är beräknade att producera el som täcker 25 procent av fabrikens årliga elförbrukning.

Tyska Lesjöforsbolaget Velleuer får hedrande pris

den 22 januari 2021

Siegenia-koncernen i Tyskland har utsett Lesjöforsbolaget Velleuer till Årets leverantör. Det är en prestigefull utmärkelse som är baserad på ett partnerskap med högkvalitativa produkter och pålitliga leveranser.

Vår koncern står pall även i orostider

den 18 december 2020

Det behöver inte upprepas, men 2020 står verkligen ut som ett extraordinärt år. Periodvis har det varit oerhört tufft, men Lesjöforskoncernen är rustat för att klara motgångar. Och är det någon gång vi har visat prov på vår stabilitet så är det i år

Fjädrar till epicentret för jordbävningstabila byggprodukter

den 14 december 2020

En av världens främsta leverantörer av applikationer för att stabilisera byggnader i jordbävningsområden har sin bas i sydvästra England. Lesjöfors levererar fjädrar med kritiska funktioner till företagets foglösningar.

Ett turbulent år för Lesjöfors eftermarknadsdivision

den 3 december 2020

Starten var långsam. Sen en tvärbroms och gir ner i diket. Väl på banan igen en stabil fortsättning som övergick till race i full gas som sen saktar ner till normal fart. Refererar vi till Svenska Rallyt ? Nej detta är 2020 för Lesjöfors Automotive.

Målmedvetet rustande för tillväxt i Tyskland och Slovakien

den 26 november 2020

Lesjöforsbolaget Stumpp + Schüle med tillverkning i Tyskland och Slovakien har gjort stora strategiska investeringar i produktionsutrustning och digitalisering. Det är viktiga beslut för att vässa spetskompetensen och ska leda till framtida tillväxt.

Transportband anpassade för alla livsmedelsprocesser

den 12 november 2020

Det nederländska Lesjöforsbolaget Tribelt är specialiserat på tillverkning av transportband i metall. Många kunder är livsmedelsproducenter. En kund är McCain Foods där Tribelt förser de europeiska produktionsanläggningarna med transportband.

Lesjöfors breddar utbudet med förstklassiga transportband

den 6 november 2020

De flesta känner till Lesjöfors som en av Europas ledande tillverkare av fjädrar, tråd- och banddetaljer. Vad många inte vet är att i koncernen finns också specialistkompetens inom tillverkning av transportband i metall för livsmedelsindustrin.

Ny punktsvetsmaskin snabbar upp produktion i Lettland

den 30 september 2020

En ny maskin för punktsvetsning har medfört många fördelar för Lesjöfors fabrik i Lettland. Manuella arbeten har minskat och maskinen kan svetsa upp till sex punkter på en yta samtidigt, vilket ger en mångdubblad effektivitet.

Ny supereffektiv produktionsanläggning i Lettland

den 8 september 2020

I april invigdes Lesjöfors nybyggda fabrik i Lettland och verksamheten är i full gång. Den välplanerade anläggningen med hållbarhetsfokus, som är optimerad för ökad produktivitet och medarbetarnas arbetsmiljö, har redan överträffat förväntningarna.

Lesjöfors tar nya steg mot rymdindustrin

den 17 augusti 2020

I juli fick John While Solutions i Singapore en förfrågan på koniska tryckfjädrar från Purdy Engineering i USA till en rymdfarkost. Den effektiva utvecklingsprocessen som följde resulterade i en mycket nöjd kund och högpresterande fjädrar i rymden.

Resultat per sida:12244896
Sida av 10

Fakta om Lesjöfors AB

Adress
Lesjöfors AB
Köpmannagatan 2
652 26 Karlstad

Region
Sverige
Värmlands län
Karlstads kommun

Telefon: +46 +46 (0) 54 13 77 50

VAT nummer: SE5560013251

Se hemsidan

Kontaktpersoner

Anna-Karin Sandell

Erik Kolsrud Aas
Avdelning: Marknad
Yrke: Marknadsansvarlig
Telefon: +47 22905701

Sofia Håkansson

Tipsa en kollega

0.142