Kategorier
Sätt in kurs nu!

Liftutbildning minskar riskerna vid arbete på hög höjd

Utbildningsregion
Sverige > Alla regioner
Period(er)
Löpande anmälan
Jobbar du eller din personal på stege, med sky-/saxlift eller på mobil ställning? Känner du dig osäker på säkerheten? Med Atlets liftutbildning minimerar du de risker som kan förekomma vid arbete på hög höjd.

Arbete på hög höjd är ett riskmoment i all verksamhet. Oavsett om arbetet utförs ofta eller någon enstaka gång är det alltid lika viktig att det genomförs på ett säkert sätt – främst för personalens skull, förstås, men även för att minska risken för kostsamma skador på gods och inventarier. Vår utbildning för användare av mobila arbetsplattformar ger personalen kunskap att optimera säkerheten och minimera olycksrisken. Dessutom bidrar utbildade anställda, som är säkra och trygga i sina roller, till att öka effektiviteten och produktiviteten i din materialhantering.

Utbildningen genomförs enligt liftläroplanen LLP och enligt den internationella standarden SS-ISO 18878:2004. Våra utbildare är certifierade av Liftutbildningsrådet, LUR.

Vad innehåller liftutbildningen?

Liftutbildningen innehåller bland annat genomgång av grundläggande säkerhetskrav, de olika arbetssätten och riskanalys. Dessutom ingår en företagsspecifik genomgång av den utrustning/maskin som respektive uppdragsgivare använder, samt en praktisk kontroll av arbetsområden och arbetssätt. Efter genomförd liftutbildning utfärdas utbildningsbevis.

LLP är nu 5 år
Nu har LLP funnits i fem år och det är dags att förnya sin utbildning. Liftutbildningsrådet, LUR, rekommenderar fyra timmar. Dessa genomförs naturligtvis också enl. läroplanen och den internationella standarden.

Utbildningsadress

Atlet erbjuder skräddarsydda utbildningar som genomförs på plats hos er, eller se våra Kursveckor våren 2014 på www.atlet.se för att hitta till det utbildningsställe som passar dig bäst.Kontakt information
UniCarriers Sweden
Metallvägen 6
435 82 Mölnlycke
Sverige

Telefon: +46 031-98 40 00
Fax: +46 031-98 41 79


Se hemsidan
Se flera kurser
Se hela profilen

Tipsa en kollega

1.028