23948sdkhjf

Northlands nya lagerbyggnad i Narvik är i drift

Bolaget meddelar att deras lagerbyggnad är i drift och projektet med att färdigställa den nya hamnterminalen fortgår enligt planerna
Northland Resources permanenta lagerbyggnad i Narvik är färdigställd och i drift. Lagerbyggnaden rymmer 210 000 ton järnmalmskoncentrat och är en nödvändig del för effektiv lastning av Bolagets produkt.

Arbetet med att färdigställa Northlands nya hamnterminal i Fagernes, Narvik, fortgår enligt plan. Detta arbete omfattar kajanläggningar, byggnader för lossning och lagerhållning samt nya järnvägsspår och skeppslastare. Fagernes­terminalen beräknas vara färdigställd under tredje kvartalet 2013. Fram till dess används en tillfällig lösning för de självlastande fartygen av Supramax-typ som kan lasta mellan 45 000 och 60 000 ton.

- Peab NUF, Sandvik och alla underleverantörer gör ett bra arbete för att vi ska kunna ha anläggningen klar enligt den ursprungliga tidplanen. Nästa viktiga pusselbit är den tömningsanlägg­ning som vi räknar med att driftsätta i juli 2013. Med denna på plats kommer vi att kunna använda egna järnvägsvagnar och därigenom väsentligt höja fraktkapaciteten till Narvik. När sedan skepplastaren är på plats i augusti är anläggningen färdig för full produktion och kan då betjäna fartyg upp till 180 000 ton med tre till fyra dagars liggetid, säger Northlands logistikchef Willy Sundling i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078