23948sdkhjf

Northland avser att säkra kortfristig finansiering

Bolaget fortsätter att följa den långsiktiga produktionsplanen och gör framsteg i diskussionen gällande finansiering
Northland Resources S.A. meddelar att Bolaget uppdaterat sina planer för den kortfristiga respektive lång­siktiga finansieringen. Northland fortsätter att göra framsteg i diskussionerna gällande den långsiktiga finansieringen och har erhållit detaljerade avtalsvillkor från flera potentiella investerare.

Håller fast vid planerna
Som tidigare meddelats har Bolaget i ett första steg anpassat sitt investeringsprogram till det aktuella kassaflödet. Bolagets styrelse gör bedömningen att denna an­pass­ning inte kommer att påverka den långsiktiga produktions­planen i väsent­lig grad.

Fortsatta diskussioner
Bolaget för diskussioner med obligationsägarna samt med Bolagets större leverantörer gällande ytterligare kortfristig finansiering för att kunna säkra verksamheten under rekonstruktionsperioden. Den finansiering som efterfrågas från dessa intressenter uppgår till cirka 20 miljoner US-dollar, vilket inkluderar en förfrågan till obligationsägarna om att frigöra upp till 10 miljoner US-dollar från ett spärrat konto (sk ”debt service account”). Med denna finansiering anser sig Bolaget kunna fortsätta produktionen även efter mitten av april, en tidpunkt då Bolaget bedömer det realistiskt att ha uppnått en långsiktig finansiell lösning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.1