23948sdkhjf

Volito Automation blir Auktoriserad partner till Sauer-Danfoss

Volito Automation har utsetts till Auktoriserad Försäljnings- och Servicepartner åt Sauer-Danfoss i Sverige och Finland.
Sauer-Danfoss är en av världens största tillverkare av hydraulikkomponenter. Auktoriseringen är ett erkännande för gruppens satsningar på erfarenhet och nyckelkompetens.

Strategisk partnerskap
Volito Automation startades 2010 med ambitionen att bli en marknadsledande leverantör inom mobil, marin och industriell hydraulik. Idag består Volito Automation av fem starka namn i Norden: HydX i Ystad och Göteborg, Hydratech i Smålandsstenar, HydroSwede i Stockholm och Falun, HydSupply (tidigare HydNord) i Skellefteå och Örnsköldsvik samt HydroSystem i de båda finska städerna Jyväskylä och Tammerfors.

Sauer-Danfoss är en av världens mest välrenommerade producenter av hydraulikkomponenter. Nu har Sauer-Danfoss etablerat ett nytt nätverk av förstklassiga Appointed Sales & Service Partners. Målet är att alla kunder med särskilda krav får bästa möjliga service lokalt.

– Som Appointed Sales & Service Partner åt Sauer-Danfoss i både Sverige och Finland stärker Volito Automation sin position på den nordiska marknaden ytterligare. Auktoriseringen är på sikt en god affär men framför allt ett betydelsefullt erkännande för våra satsningar på erfarenhet och nyckelkompetens, säger Johan Lundsgård, VD för gruppen i ett pressmeddelande.

Inom sina respektive specialområden levererar företagen i gruppen system, aggregat och komponenter till industriell, mobil och marin hydraulik. Verksamheten spänner över ett stort antal branscher, med slutkunder på marknader över hela världen. Volito Automation är representanter för branschens mest tongivande fabrikat. Företagen i gruppen har ett stort specialistkunnande kring Sauer-Danfoss produkter, i några fall sedan 25 år tillbaka.

– Vår tanke är att forma en kunskapsintensiv grupp genom förvärv och etableringar av verksamheter med lång erfarenhet, hög kompetens och starka relationer till branschen. Det är ett glädjande bevis på gruppens styrkor när en av de marknadsledande tillverkarna av mobil hydraulik efter noggranna analyser auktoriserar Volito Automation till sitt nya distributionsnätverk, säger Johan Lundsgård.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078