23948sdkhjf

Northland ansöker om företagsrekonstruktion för ytterligare två dotterbolag

Rekonstruktionsansökan har lämnats in för Northland Sweden AB samt Northland Logistics AB, samtidigt har handeln med aktier stoppats på börsen
Northland Resources S.A. meddelar att styrelserna i Bolagets svenska dotterbolag, Northland Sweden AB och Northland Logistics AB, igår kväll ansökt om företagsrekonstruk­tion vid Luleå tingsrätt. Besluten är en konsekvens av ansökan den 8 februari 2013 om företagsrekonstruktion avseende Northland Resources AB (publ), meddelare koncernen i ett pressmeddelande.

Northland Logistics AS (Norge) påverkas indirekt av rekonstruktionen då de är en del av Kaunisvaaraprojektet och därmed är delvis finansierade genom de svenska bolag som befinner sig i företagsrekonstruktion. Övriga bolag i koncernen påverkas inte av dagens beslut.

Stopp på börsen
Som en följd av rekonstruktionerna i de svenska dotterbolagen har Bolaget fått beskedet att Torontobörsen (”TSX”) inlett en översyn för att säkerställa att Bolaget uppfyller kraven för en notering på TSX. Som ett första led i detta arbete har handeln med Bolagets aktier stoppats på TSX i avvaktan på ett möte som ska hållas mellan Bolaget och TSX ”Continued Listing Committee”, den 14 februari, kl 20:30 CET. Mötet kommer att behandla frågan om handelsstoppet kan hävas eller om det ska fortsätta med en avnotering som nästa steg.

Bolaget anser att noteringen ska fortsätta och samarbetar med TSX för att korrigera de delar som strider mot noteringskraven. Samtidigt studerar Bolaget möjligheterna att notera aktien på de kanadensiska börserna TSX Venture Exchange eller NEX.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079