23948sdkhjf

BE Group varslar

BE Group inleder förhandling om personalreduktion för att stärka konkurrenskraften, i Sverige varslas cirka 75 stycken om uppsägning
För att stärka koncernens konkurrenskraft initierar stålservicebolaget BE Group förhandlingar om personalreduktion inom koncernens verksamheter i Sverige och Finland. Åtgärderna förväntas minska antalet anställda med totalt cirka 140 heltidstjänster. I Sverige varslas ca 75 personer om uppsägning. Inom den finska verksamheten inleds samtidigt förhandlingar för att minska antalet anställda med ca 60 personer, men även för att möjliggöra framtida permitteringar. På koncernens övriga marknader innebär förslaget endast begränsade neddragningar.

- 2012 har varit ett besvärligt år för svensk och finsk industri, något som har spillt över på leverantörsledet med minskade leveransvolymer som följd, säger BE Groups VD och koncernchef Kimmo Väkiparta i en kommentar. Utsikterna framöver är fortsatt svårbedömda, och därför ser vi ett behov av att anpassa koncernens verksamhet efter rådande situation. Det är olyckligt när det drabbar våra anställda, men vi strävar efter att finna så bra lösningar som möjligt, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Besparningar
De föreslagna åtgärderna kommer att ge en årlig kostnadsreduktion på ca 65 Mkr och beräknas få successivt genomslag från och med det andra kvartalet 2013. Engångskostnaderna beräknas uppgå till 30-35 Mkr och kommer att belasta resultatet för det första kvartalet 2013, medan kassaflödet i huvudsak påverkas under kvartal två och tre.

- Trots svårigheterna under förra året har vi en stark marknadsposition inom vårt segment i Sverige och Finland, och arbetar löpande på att förstärka vårt produkt- och serviceerbjudande. Med sänkta kostnader ser vi stora möjligheter att skapa nya lösningar för våra kunder och vinna marknadsandelar, kommenterar Kimmo Väkiparta avslutningsvis.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064