23948sdkhjf

VD-byte i Dannemora Mineral AB

Ralf Nordén tillträder som VD för Dannemora Mineral torsdagen den 13 december. Ralf Nordén kommer närmast från en tjänst som VD vid Sapa Heat Transfer.
Ralf Nordén var tidigare verksam i olika befattningar inom SSAB, senast som vice VD vid SSAB Oxelösund med ansvar för produktion och logistik och dessförinnan som ansvarig för SSABs verksamhet i Nord- och Sydamerika.

VD-skiftet är naturligt i och med att Dannemora Mineral gått in i en ny fas, kommenterar Dannemora Minerals styrelseordförande Nils Bernhard i ett pressmeddelande. Fram till i våras har fokus legat på investeringsprogrammet och dess finansiering. Nu har fokus skiftat till produktion och försäljning vilket kräver en annan typ av erfarenhet och kompetens.

Staffan Bennerdt, som framgångsrikt lett utvecklingen av Dannemora Mineral sedan 2008, lämnar således VD-befattningen men kvarstår tills vidare som rådgivare till bolagets nya VD och dess styrelse.

- Staffan har gjort ett fantastiskt arbete och hans profil har varit perfekt under den fas bolaget nu avslutat. Utan Staffan hade vi knappast stått där vi står idag säger Nils Bernhard.

Ralf Nordéns uppdrag som VD och koncernchef i Dannemora Mineral kommer sannolikt att vara tidsbegränsat till högst ett år. Styrelsen har därför inlett sökandet efter en mer långsiktig lösning av VD-frågan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11