23948sdkhjf

Empower rekryterar ny chef för kraftnätsprojekt

Empower har rekryterat Andreas Enbom till posten som chef för Transmission Project Division. Andreas har lång erfarenhet från Telekomsektorn och kommer senast från Eltel Networks. Kraftbolagen vill kunna sälja sin kraft utomlands och därför måste kraftnäten uppgraderas och bytas ut inom en relativt snar framtid
Empower, en av de ledande aktörerna när det gäller byggnations-, installations- och underhållstjänster inom telekom- och elmarknaden i Sverige, har utsett Andreas Enbom till ny chef för Transmission Project Division (TPD) i Sverige. Divisionens tjänster för elnätägarna omfattar byggande, underhåll och service samt nätplanering med anknytning till stamnät, regionnät samt distributionsnät. Under 2011 tecknade Empower avtal med bland annat Svenska kraftnät. Nu vill enheten fortsätta att växa.

– Sverige är en stor marknad för denna typ av projekt och stora satsningar planeras under de kommande åren, Kraftbolagen vill kunna sälja sin kraft utomlands och därför måste kraftnäten uppgraderas och bytas ut inom en relativt snar framtid. I det arbetet ska Empower kunna ta ytterligare marknadsandelar. Med erfarenheten vi har inom företaget kombinerad med den kompetens som finns i våra grannländer kan vi verkligen erbjuda marknaden mycket konkurrenskraftiga lösningar, säger Andreas Enbom, chef för Empower TPD i ett pressmeddelande.

Andreas Enbom har arbetat inom telekomsektorn i större delen av sitt yrkesverksamma liv och har bland annat innehaft rollen som utvecklare på KSU, Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB. Nu senast kommer han från Eltel där han arbetat i flera olika roller. En stor del har handlat om projektledning i ledande positioner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063