23948sdkhjf

Innovativ uppfinning vinnare på Elmia

Igår tilldelades en miljon kronor till Ferroamp Elektronik med sin produkt Smart Energy hub på Elmia Subcontractor av företaget Inissions i deras innovationstävling
Det var en förväntansfull skara som hade samlats igår på Innovationstorget på årets Elmia- mässa i Jönköping. Det var dags att utse en värdig vinnare i Inissions innovationstävling. Som segrare står företaget Ferroamp Elektronik med sin produkt Smart Energy hub. Energihuben är en ny typ av produkt som kombinerar en växelriktare för solceller med ett lokalt energilager. Detta gör en installation av solceller mer lönsam och användbar för elabonnenter. Det inbyggda energilagret ger flera fördelar: utnyttja timmätning av el och varierande elpriser genom att köpa in el när priset är som lägst, reservkraft vid strömavbrott, lagra el från solceller på dagen så att behovet av att köpa el på kvällen minskas. Vinnaren får industrialiserings- och tillverkningstjänster till ett värde av 1 miljon kronor.

-Det här är jättekul och betyder mycket för oss. Det kommer precis i rätt läge eftersom vi just nu befinner oss i en industrialiseringsfas. Vi slipper nu själva löda för hand, säger vinnaren Björn Jernström, VD på Ferroamp Elektronik i ett pressmeddelande.

Juryns motivering
Juryn består av representanter från Inission, Almi Företagspartner och SEB.

- Vinnaren har identifierat en tidsenlig och hållbar affärsmöjlighet och utvecklat en produkt som genom ett bättre utnyttjande av solenergin riktar sig till denna växande marknad. Smart Energy hub bygger på flera tekniska innovationer som är patentsökta och samhällsnyttan av produkten bedöms dessutom som stor.

- Inission är sprunget ur entreprenörskap och en stark tro på konkurrenskraftig svensk produktion. Många av våra kunder har varit hos oss i mer än tio år och självklart hoppas vi att vinnaren ska stanna hos oss lika länge, säger Olle Hulteberg, VD på Inission.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095