23948sdkhjf

Concentric stänger ner i Skåne

Concentric AB offentliggör idag avsikten att stänga sin monteringsfabrik i Skånes Fagerhult, som ett resultat av försämrade marknadsvillkor.
Nedläggningen av verksamheten förväntas vara genomförd under andra kvartalet 2013. 70 medarbetare kommer att beröras av nedläggningen

-Vi beklagar uppriktigt följderna av detta för våra medarbetare i Fagerhult. Den försvårade marknadssituationen innebär att vi nu konsoliderar vår hydraulikverksamhet i Europa, vilket kommer aott medföra en anpassning av vår produktion till efterfrågeläget och att vi förbättrar vår långsiktiga konkurrenskraft, säger koncernchef David Wolley i ett pressmeddelande.

Nedläggningen är föremål för förhandlingar med fackföreningar. Concentric förväntas ta engångskostnader på omkring 30 MSEK – 40 MSEK. Dessa inkluderar kostnader för flyttning av utrustning och verktyg, avgångsvederlag till medarbetare, nedskrivning av tillgångar utan kassaflödespåverkan och andra kostnader relaterade till fabriksstängningen. Concentric förutser årliga besparingar på 20 MSEK från mitten av 2013 då nedläggningen är avslutad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093