23948sdkhjf

BE Group Q3 2012...

...positivt rörelseresultat trots svag efterfrågan och kraftig prisnedgång
Utlevererat tonnage minskade med 11 procent och nettoomsättningen minskade till följd av detta med 20 procent i jämförelse med föregående år och uppgick till 1 020 MSEK (1 268).

Rörelseresultatet uppgick till 6 MSEK (13) och underliggande rörelseresultat till 15 MSEK (32).

BE Group tecknade under kvartalet ett nytt treårigt kreditavtal med en möjlighet till förlängning på totalt två år.

Under kvartalet påbörjades en försäljningsprocess av koncernens verksamhet i Tjeckien. I samband med detta har verksamheten omklassificerats till en avyttringsgrupp i balansräkningen, och värdet skrivits ned med 82 MSEK.

Ny VD
Efter kvartalets slut har styrelsen i BE Group AB utsett Kimmo Väkiparta till ny VD och koncernchef från och med den 1 november 2012.

BE Groups VD Roger Johansson kommenterar rapporten för tredje kvartalet 2012:

”Tredje kvartalet präglades till stor del av volymsänkningar till följd av minskad efterfrågan och lagerneddragningar inom kundledet. Tonnaget har minskat med 11% och tillsammans med lägre priser förklarar det resultattappet.

Kostnadssänkningar, effektivare lagerstyrning samt prissättningsinitiativ har dock dämpat effekterna av den minskade omsättningen. Basverksamheten i Sverige tillsammans med affärsområde Finland visar förbättrade bruttomarginaler och i Finland ökar andelen produktionsservice till 49% av omsättningen.

Inom affärsområde CEE pågår processen för försäljning av verksamheten i Tjeckien. I Polen börjar våra operativa åtgärder få effekt, och under de senaste månaderna har vi haft en positiv resultattrend som vi bedömer kommer att fortsätta.

Utvecklingen framöver är svårbedömd. Under fjärde kvartalet förväntar vi oss fortsatta lagerneddragningar i kundledet och en efterfrågan i nivå med den vi har etablerat efter semesterperioden. Försäljningspriserna bedöms vara lägre i jämförelse med tredje kvartalet. I ett längre perspektiv och efter lagerneddragningar är efterfrågesignalerna mer positiva.”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078