23948sdkhjf

I denna tid av varsel går HANZA mot strömmen och öppnar en ny fabrik!

Företaget öppnad ny fabrik i Göteborg - den fjärde nya fabriken inom bara ett år.
Kontraktstillverkaren Hanza AB trotsar den stora vågen av fabriksnedläggningar. Den 10 oktober öppnades en ny, toppmodern elektronikfabrik i Mölndal utanför Göteborg. Bandet klipptes av Gert-Inge Andersson, Ordförande i Regionstyrelsen i Västra Götaland.

För ungefär ett år sedan vann HANZA en omfattande upphandling rörande försvarsföretaget SAAB:s framtida elektroniktillverkning. Outsourcing-avtalet har utvecklats till en storsatsning på elektroniktillverkning för västra Sverige.

”Det känns tryggt att ha ett flerårigt produktionsavtal med SAAB i botten när vi gör en sådan här satsning.” säger Thomas Lindström, Vice President Sales & Marketing, ”Försvarsindustrin har helt andra konjunkturcykler än både telekom och industri vilket skapar en stabil beläggning att utgå ifrån.”

Vid en fullsatt invigningsceremoni öppnade HANZA dörrarna till den toppmoderna produktionsanläggningen som är redo att ta emot kunder från olika industrier. Inriktningen är korta serier av komplexa produkter med höga krav på kvalitet, tillförlitlighet, tuffa miljöer och korta ledtider.

HANZA Göteborg kommer att ingå i HANZAs Electronics-division, som även omfattar fabriker i Årjäng och Polen. Gerd Levin-Nygren, Divisionschef Electronics, är mycket nöjd med den nya fabriken:

”Det finns ett glapp mellan små, lokala kontraktstillverkare och de största globala aktörerna. Det tomrummet fyller vi genom ett omfattande erbjudande från NPI, prototyptillverkning och industrialisering till volymproduktion i lågkostnadsländer. Genom HANZAs Mekanikdivision får våra kunder i Göteborgsenheten också möjlighet till komplett kontraktstillverkning”.

HANZA Göteborg klassificeras som en s.k. Proximity enhet inom HANZA. Det vill säga en tillverkningsenhet som fokuserar på närhet till kunder i västra Sverige. ”Vi har möjlighet till snabb prototyptillverkning vilket många av både befintliga och nya kunder har efterfrågat” säger Daniel Olsson, Site Manager. ”Vår långa erfarenhet av komplexa produkter innehållande blandade teknologier som exempelvis mikrovågsteknik kommer passa många kunder i denna region.”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079