23948sdkhjf

Planerad riktad nyemission i Dannemora Mineral om 130-150 miljoner SEK

Dannemora Mineral AB har anlitat Swedbank First Securities AS för rådgivning om och genomförande av en eventuell riktad nyemission om 130-150 miljoner SEK, riktad mot norska och andra internationella investerare. Remium Nordic har anlitats som sales agent i den riktade nyemissionen.
Den planerade riktade nyemissionen kommer att bestå av nya aktier av serie B, var och en med ett nominellt värde om 0,16 SEK. Teckningskursen i nyemissionen kommer att fastställas genom en snabbare bookbuilding-process vid eller nära slutkursen den 9 oktober 2012 för Dannemora-aktien på First North i Stockholm. Den minsta teckningen är motsvarande 100 000 euro.

Syftet med den riktade nyemissionen är att finansiera det likviditetsbehov som kommunicerades i bolagets delårsrapport den 23 augusti 2012 samt för att skapa en likviditetsreserv.

Bookbuilding-perioden påbörjas idag (den 9 oktober 2012) kl. 17:30 och slutar den 10 oktober 2012 kl. 08.30. Bolaget kan dock när som helst besluta om att denna tidsperiod ska avslutas eller förlängas, men den ska under inga omständigheter avslutas före den 9 oktober 2012 kl. 18:30.

Tecknarna i den riktade emissionen kommer att tilldelas nyemitterade aktier av serie B i bolaget, registrerade i Euroclear eller den norska värdepapperscentralen VPS enligt tecknarnas önskemål.

Den riktade emissionen är föremål för godkännande av styrelsen i Dannemora Mineral och godkännande av extra bolagsstämma som förväntas hållas omkring den 26 oktober 2012. Styrelsen kan närsomhelst, utan anledning, besluta att avsluta emissionen.

Notering och handel med de nya aktierna på First North och Oslo Axess förväntas ske så snart som möjligt efter godkännande på extra bolagsstämma, omkring den 26 oktober, och är avhängigt av det norska Finanstilsynets godkännande av noteringsprospektet.

Bolaget kan komma att genomföra en begränsad efterföljande nyemission med företräde för de existerande aktieägare i bolaget som inte erbjuds att delta i den nu planerade riktade nyemissionen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.081