23948sdkhjf

Elmia Subcontractor: "Redan 2004 efterfrågades metallprintade delar"

En annan utställare på Elmia Subcontractor är Protech, en helhetsleverantör av professionella 3D-skrivare till företag och industrier.

Protech erbjuder både plast- och metallskrivare. Metallskrivaren kommer från det amerikanska företaget Xact Metal och materialet är baserat på ett metallpulver som kallas Metal Powder Bed Fusion.

Björn Lidén är teknisk säljsupport och applikationsingenjör på Protech och berättar att företaget införskaffade Xact Metals 3D-skrivare redan innan pandemin. Men på grund av inställda mässor, har Protech inte kunnat marknadsföra metallskrivaren – förrän nu.

Redan 2004 när jag var här på mässa frågade folk efter en skrivare som kunde printa i metall. Så det har ju funnits en efterfrågan.

Trots en efterfrågan sedan början av 00-talet, utgör inte försäljningen av 3D-printers i metall så stor del av företagets intäkter, utan det är fortfarande plast som dominerar på den fronten.

Jag tror att det är en ganska nischad bransch som behöver komponenter eller delar i metall. Våra kunder på den sidan kommer främst från läkemedelsbranschen.

Han fortsätter:

Men jag tror också att det finns ett stort behov inom bilindustrin och hos de som mekar med gamla bilar som behöver specifika detaljer, avslutar han samtalet med oss.

En del av Protechs monter. Här ett bord med komponenter printade i metallskrivaren. Foto: Metal Supply

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096