23948sdkhjf

Innovativt stålpris ska delas ut för 21:a gången

I maj nästa år delas Swedish Steel Prize ut – som 21 gånger tidigare. I år uppmuntras bidrag som tar upp miljön, digitala lösningar och ekonomiska trender lite extra.

Priset hyllar kreativa lösningar som utnyttjar stålets fulla potential och har en betydande roll för företaget – och hela branschen och samhället i stort.

Tidigare år har utmärkelsen lockat bidrag världen över med syfte att inspirera såväl designers, uppfinnare och ingenjörer att fortsätta tänja på stålets gränser.

Eva Petursson som är ordförande för Swedish Steel Prize-juryn och chef för SSAB:s forskning och innovation menar att priset är en hyllning till bra ingenjörskonst och att de letar efter hållbara lösningar som visar stålets alla möjligheter.

Priset kommer att tilldelas den eller de företag, institutioner eller personer som kan visa på en metod eller produkt där ståletsortens egenskaper bidragit till en framstående innovation.

Priset delas ut och tillkännages under Swedish Steel Prize 2023 Event i Stockholm och vinnaren får ett diplom samt en statyett formgiven av skulptören Jörg Jeschke. SSAB kommer även donera 100 000 kronor till välgörande ändamål.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.158