23948sdkhjf

Midrex och Kobe Steel investerar i H2 Green Steel

H2 Green Steel ingår partnerskap med Midrex, som arbetar med teknik för direktreduktion av järntillverkning för stålindustrin. Även Kobe Steel, moderbolaget till Midrex, investerar. Det skriver H2 Green Steel i ett pressmeddelande.

Baserat på Midrex teknologi ska H2 Green Steel bygga den världsunika anläggningen för direkt reducerat järn, DRI, som ska drivas på grönt väte. Genom en årlig produktion på över 2 miljoner ton DRI och varmt brikettjärn, HBI, kommer Midrex H2 Plant att förse produktionen av 2,5 miljoner ton grönt stål i Boden.

Vi började arbeta tillsammans för nästan två år sedan och under denna tid har teamet på Midrex visat en förmåga till snabb teknisk utveckling, vilket leder till ett paket som omsluter världens största vätgasvärmare med DRI-processen, för att säkra en helt grön lösning för järnreduktion. Denna DRI-anläggning kommer verkligen att vara den första i sitt slag och ett landmärke för storskalig grönstålproduktion, säger Maria Persson Gulda som är IT-chef för H2 Green Steel i pressmeddelandet.

Majoriteten av utsläppsminskningarna ska ske genom Midrex teknologi när järnmalm reduceras till järnsvamp. Tillsammans ska företagen också arbeta för optimeringstjänster i DRI-processen.

Stephen C. Montague är vd och koncernchef för Midrex Technologies, Inc. Han menar att det är här företaget vill vara, i framkant av tekniken.

Detta unika projekt är en 'fyrtorn' för vår industri och sätter standarden för grönt stål. Det finns helt enkelt inget liknande – 100 procent väte från dag ett för att producera över 2 miljoner ton DRI med upp till 95 procents minskning av CO2, säger han i pressmeddelandet.

För att helt slutföra partnerskapet har Midrex ägare, Kobe Steel, investerat i H2 Green Steel. Man har dessutom fört samtal kring ett eventuellt köp av grönt HBI framåt i tiden.

Som en stor japansk ståltillverkare visar Kobe Steels investering i vår satsning tydligt på intresset från etablerade stålföretag för nya satsningar som kommer att föra hela stålindustrin framåt. Det ger också ytterligare geografisk diversifiering till vår progressiva grupp av investerare som ger oss ett gediget stöd, säger Henrik Henriksson, vd för H2 Green Steel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078