23948sdkhjf

Sjölanders Mekaniska förvärvar Nyhammars Bruk

Företagets strategiska förvärv kommer att förstärka och öka kapacitet och kompetens
Från och med 1:a september 2012 så överlåter Empower AB sin anläggning Nyhammars Bruk i Ludvika kommun till Sjölanders Mekaniska AB i Västerås.

Strategiskt förvärv
- Detta förvärv ligger helt i linje med vår strategiska inriktning. Det förstärker både vår kapacitet och kompetens när det gäller svetsning och bearbetning av stora metallobjekt,säger Leif Andersson, VD Sjölanders Mekaniska AB i ett pressmeddelande

Nyhammars Bruk har 35 anställda och omsätter ca 45 MSEK. Anläggningen har en lång historia och är väl etablerad i regionen. Idag är verksamheten inriktad på legotillverkning av stora metallobjekt till kunder inom huvudsak gruv- och stålindustrin. Empower AB, som har sin kärnverksamhet inom industriservice, har ägt Nyhammars Bruk sedan 2009. Efter vårt beslut att i Sverige fortsatt fokusera på vår projekt- och serviceverksamhet är vi mycket nöjda med att ha hittat en köpare till Nyhammars Bruk som fortsatt kan utveckla verksamheten säger Stefan Eklund, chef för Empowers Industri-division.

- Med detta tillskott i produktionskapacitet blir vi starkare på legotillverkning av framförallt stora och tunga konstruktioner. Anläggningen i Nyhammars Bruk kompletterar Sjölanders verksamhet i Västerås på ett mycket bra sätt, säger Ulf Sjölander, ägare och koncernchef Sjölanders Verkstäder.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078